Carnavalsconcert philharmonie zuidnederland

Laatst bewerkt op: 01 september 2023

Carnavalsconcert philharmonie zuidnederland

 24 Februari 2022
 7:56 am
 Muziekgebouw Eindhoven, Theater aan 't Vrijthof

Carnavalsconcert Philharmonie Zuidnederland 2022

De philharmonie zuidnederland kent een lange traditie van carnavals- en vastelaovendconcerten. Het eerste vastelaovendconcert is in 1953 in het leven geroepen door André Rieu Senior. Het groeide al snel uit tot dé vastelaovendsklassieker in Limburg.

Iets soortgelijks gebeurde in 1963 in Brabant met onder andere het vermaarde Oetelkonzèrt. Daarom is het orkest juist nu zo blij met de samenwerking met L1 en Omroep Brabant. Bij alle inwoners van deze provincies thuis klinken dezelfde, prachtige klanken.

Vastelaovendconcert

Het Vastelaovendconcert wordt dit jaar opgenomen op ‘t Vrijthof in Maastricht en is op op 24 februari 0m 18.30 uur en 28 februari om 22.00 uur te zien op L1 tv.

Lach, sjoenkel en zing mit tijdens deze 6 x 11 + 3e editie van de Vastelaovendklassieker, onder leiding van Toneelgroep Maastricht. Met een mix van klassieke muziek, leedjes en de nudige flauwekul staat het orkest, bijgestaan door verschillende artiesten, garant voor de juiste carnavals-stemming.

Carnavalsconcert

Er is ook een carnavalsconcert, dat opgenomen wordt in het Muziekgebouw in Eindhoven en uitgezonden wordt op zondag 27 februari, op 5 verschillende tijdstippen.

Je geniet van klassieke werken, waar ook in veel bekende Carnavalsnummers uitvoerig uit is geput en je deint mee mee op heerlijke medleys en ‘Hee gaode mee’! van rasbrabander Gerard van Maasakkers. Met Niek Baar op viool sopraan Anna Emilyanova zijn er solisten van het allerhoogste niveau in huis. Ook is het maar de vraag of iedereen kan blijven zitten als de sprankelende dames van The Midnight Diamonds het podium betreden.

 

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal