Grote Optocht Ter Apel 2024

Laatst bewerkt op: 12 januari 2024

Grote optocht Ter Apel

 10 Februari 2024
 2:00 pm
 Ter Apel

Grote optocht Ter Apel 2024

Tijdens het carnaval in ‘t Klooster & De Wieke – zo wordt Ter Apel in deze periode genoemd – staat ook de prachtige carnavalsoptocht weer gepland op carnavalszaterdag 10 februari. De optocht in de gemeente Westerwolde in de provincie Groningen, trekt zo’n 35.000 bezoekers en wordt georganiseerd door carnavalsvereniging de Kloosterwiekers. Aan de bonte stoet doen tientallen praalwagens en loopgroepen mee.

Video Grote Optocht Ter Apel

Bekijk deze video voor een indruk van de Grote Optocht van Ter Apel:

Het grootste carnavalsfeest van Ter Apel zaterdag

De optocht wordt ook in 2024 weer omlijst door het Grootse Carnavalsfeest van Ter Apel. Dit vindt plaats op het evenemententerrein aan het Dr. Mansholtpark. Tijdens het carnavalsweekend worden er 3 podia in verschillende grote feesttenten geplaatst. Samen met verschillende artiesten wordt alles uit de kast gehaald om van deze editie een groots carnavalsfeest te maken.

Vanaf 18:00 uur ‘s start het carnavalsfeest en o.a. live band Fantix, Boer Bennie, TikTok Tammo, 2 Brothers on the 4th Floor, Outsiders, Piraten Power Hour, Feest DJ Lars, en Feest DJ Kevin Platen komen optreden. ‘S middags direct na de optocht, is de feesttent overigens gratis toegankelijk voor de optocht-afterparty. Voor het avondfeest vanaf 18 uur, zijn online tickets te koop.

Het grootste carnavalsfeest van Ter Apel zondag

Ook op zondagavond 11 februari vanaf 21.00 u. is het weer feest op deze locatie. Dan vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats, omlijst door feestband Moeflons, De Dikdakkers en DJ Hermen. Tickets hiervoor zijn online te bestellen.

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal