Bredase Klûntocht 2024

Laatst bewerkt op: 16 januari 2024

Kluntocht Breda 2024

 21 Januari 2024
 1:30 pm
 Grote Markt, Breda

Klûntocht Breda (Kielegat) 2024

Benieuwd naar de datum van de Klûntocht in 2024? De Bredase Klûntocht in Kielegat, vindt plaats op zondag 21 januari in het centrum van Breda.

Wat is de Bredase Klûntocht?

De Bredase Klûntocht is een kroegentocht langs de “Friesche steden” en de verschillende cafés op en rond de Grote Markt zijn voor deze dag speciaal omgedoopt tot het Elfstedentocht-thema. Opgeluisterd door een groot aantal goede en gezellige carnavalskapellen lopen ieder jaar zo’n 5000 feestelijk uitgedoste deelnemers de volledige tocht.

Het Klûnkruisje

De deelnemers worden uitgenodigd in elf van deze “Friese stempelposten” een stempel te halen. Op het einde kun je op het Kerkplein een volle Klûnkaart inruilen voor het Klûnkruisje.

Klûnkaarten kopen

De Klûnkaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop in de voorverkoop. Je kunt je kaart vervolgens bij 4 deelnemende cafés ophalen:

  • Het Voske
  • De Heeren van Breda
  • Café De Bruine Pij
  • Café Vulling

Hoe laat begint de Klûntocht?

De Klûntocht begint om 13:30 uur, waarna je tot 17:30 uur kunt klunen. De Klûntocht wordt afgesloten met een prijsuitreiking op de Grote Markt. Daarna wordt er in de kroegen nog lekker doorgefeest.

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal