Metworstrennen Boxmeer

Metworstrennen Boxmeer 2023

 20 Februari 2023
 4:13 pm
 't Vortums Veld

Metworstrennen Boxmeer

De traditionele Metworstrennen is een carnavalstraditie die ieder jaar op carnavalsmaandag wordt gehouden in Vortum-Mullum (bij Boxmeer).

Vrijgezelle jongens uit Boxmeer

Deelname is alleen mogelijk voor ‘Boxmeerse jonggezellen’, ofwel ongehuwde jongens, geboren in de gemeente Boxmeer en woonachtig in het kerkdorp Boxmeer. Tijdens de start van elke rit wordt “Ze zien los!” geroepen door de commentator. Het is dialect voor: “Ze zijn van start gegaan.”

Koning van de Metworst

De winnaar van de paardenrace wordt voor één jaar ‘Koning van de Metworst’. Als je Koning van de Metworst bent, word je de rest van het jaar toegejuicht. Je dient de rest van het jaar bij allerlei officiële zaken aanwezig te zijn en bent een held voor altijd.

Documentaire Metworst ‘Ze zien los!’

Er werd een prachtige documentaire over de Metworst gemaakt, met de toepasselijke naam ‘Ze zien los!’. Deze is o.a. terug te kijken via Omroep Brabant. 

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En wil je vaker tof/sjiek nieuws lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Ik schrijf me in