Metworstrennen Boxmeer 2024

Laatst bewerkt op: 15 januari 2024

Metworstrennen Boxmeer 2024

 12 Februari 2024
 9:30 am
 't Vortums Veld

Metworstrennen Boxmeer 2024

De traditionele Metworstrennen is een carnavalstraditie die ieder jaar op carnavalsmaandag wordt gehouden in Vortum-Mullum (bij Boxmeer). Dit jaar is dat op carnavalsmaandag 12 februari.

Vrijgezelle jongens uit Boxmeer

Deelname is alleen mogelijk voor ‘Boxmeerse jonggezellen’, ofwel ongehuwde jongens, geboren in de gemeente Boxmeer en woonachtig in het kerkdorp Boxmeer. Tijdens de start van elke rit wordt “Ze zien los!” geroepen door de commentator. Het is dialect voor: “Ze zijn van start gegaan.”

Koning van de Metworst

De winnaar van de paardenrace wordt voor één jaar ‘Koning van de Metworst’. Als je Koning van de Metworst bent, word je de rest van het jaar toegejuicht. Je dient de rest van het jaar bij allerlei officiële zaken aanwezig te zijn en bent een held voor altijd.

Documentaire Metworst ‘Ze zien los!’

Er werd een prachtige documentaire over de Metworst gemaakt, met de toepasselijke naam ‘Ze zien los!’. Deze is o.a. terug te kijken via Omroep Brabant. 

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal