Nieuwe vrienden door carnavalsgame

Nieuwe vrienden bij de bouwclub

Jeffrey uit Zevenbergen, Brabant, ontwikkelde de carnavalsgame Carnaval Simulator. Door het ontwikkelen van de game, werd hij zó enthousiast over het bouwen van carnavalswagens en -optochten, dat hij zelf bij bouwclub de Lamballekes uit Standaardbuiten ging. Het dorp is bekend van de prachtige lichtjes-carnavalsoptocht.

Hij hoopt dat zijn game een mooie stimulans is voor de jeugd om meer over carnaval te leren, maar misschien ook om zelf bij een bouwclub te gaan. Zeker omdat veel jeugd zich tegenwoordig eenzaam voelt en omdat het voor carnavalsverenigingen moeilijk blijkt de jeugd erbij te betrekken. Een win-winsituatie dus.

Carnaval is super-sociaal en verbindend

Carnaval is volgens Jeffrey dan ook een ander feest dan alle andere volksfeesten. Jeffrey: “Met bijvoorbeeld kerst of Sinterklaas zit je samen met je familie en kom je het huis niet uit. Carnaval daarentegen, is echt een super-sociaal en verbindend feest. Door carnaval heb ik er nu zelfs nieuwe vrienden bij via mijn bouwclub.”

Dankjewel voor je verhaaltje Jeffery. Das pas #liefdevoorcarnaval.

nieuwe vrienden bij bouwclub carnavalswagens

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in