Embleem voor zieke Rogier

Een keiharde diagnose

Rogier, met roots in Purmerend-Noord, is fan van carnaval in Oeteldonk. Samen met vrienden en zijn grote liefde Renée viert hij het daar al jaren, tot het noodlot begin 2023 toesloeg. Ineens was hij helemaal niet meer zo zeker van zijn favoriete feestje, want Rogier kreeg de diagnose darmkanker, uitgezaaid naar de lever. Wat volgde was een achtbaan van emoties, onderzoeken en onzekerheid.

Embleem als blijvende herinnering

Zijn vrienden Martijn en Robin stonden daarom bij hem voor de deur met een speciaal voor Rogier ontworpen Oeteldonk-embleem. Emblemen zijn natuurlijk prachtige, tastbare herinneringen die voor altijd op jasjes of kieltjes meegedragen kunnen worden. Voor Rogier – en voor iedereen met een vergelijkbare diagnose – telt elke dag. Daarom moet het leven iedere dag gevierd worden om waardevolle herinneringen te maken en eigenlijk geldt dat voor iedereen. Op het embleem prijkt een kikker met een biertje en het motto ‘Morgen wordt fantastisch’, naar de bekende hit van Acda en de Munnik. Een motto dat het gevoel van carnaval precies omschrijft, want wat kúnnen we met z’n allen toch uitkijken naar zo’n carnavalsdag met vrienden en vooral heel veel liefde.

11 duizend euro ophalen voor KWF

De opbrengst van het embleem gaat voor de volle 100% naar KWF en onderzoek naar immuuntherapie. Het bescheiden plan van de vrienden was overigens om 50 emblemen te verkopen, maar omdat er zoveel interesse was in de actie, ontstond het ambitieuze idee om € 11.111,11 op te halen voor KWF. Dat doel lijkt ineens helemaal niet meer zo ver weg. Het embleem kost 11,11 euro, maar je mag natuurlijk altijd meer doneren of een losse donatie doen. Je kunt tot nog 20 december steunen via website Morgen wordt fantastisch. Goed nieuws: de immuuntherapie van Rogier slaat aan!

Bijna 900 emblemen verkocht

Op 5 februari 2024 zijn Rogier en zijn vrienden in Oeteldonkse outfit op bezoek gegaan bij KWF Kankerbestrijding om de cheque ter waarde van 13059,89 euro te overhandigen. Er zijn bijna 900 emblemen verkocht.

Rogier is ziek en heeft kanker. Vrienden ontworpen een speciaal Oeteldonk-embleem

Dank Rogier, Martijn en Robin. Das pas #liefdevoorcarnaval.

Heb je ook een mooi verhaaltje voor onze rubriek? Vul het contactformulier in. De redactie neemt z.s.m. contact met je op.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal