Troost door zelf geschreven carnavalshit

Troost door eigen carnavalshit

Betty Heideman (Bitburg – Duitsland) was nooit een echte carnavalsfan, maar schreef tóch haar eigen carnavalshit, die haar veel troost geeft. Benieuwd hoe dat zo gekomen is?

Optochten op tv kijken

Betty Heideman vertelt: “Ik ben nooit een echte carnavalsfan geweest, want ik ben “boven de rivieren” geboren en getogen. In een verleden was mijn partner Fred jarenlang lid van de Raad van Elf in Dongen (een carnavalsdorp in Brabant) en ik heb door hem dus wel het een en ander meegekregen. De carnavalsoptocht kijken vond ik sowieso wel heel leuk en ik keek ze vroeger ook al op tv, samen met mijn vader. De rest van carnaval is niet aan mij besteed, want ik houd niet zo van drukte en harde muziek.”

Met zieke partner naar de optocht in Bitburg

Betty vervolgt: “Mijn partner en ik zijn al 18 jaar weg uit Nederland en wonen nu in de Duitse Eifel, waar we een opvang hebben voor gehandicapte en mishandelde honden (Djimba Foundation). In de afgelopen 23 jaar heb ik bijna 100 dieren gered en ze een thuis gegeven: voornamelijk honden dus, maar ook katten, knaagdieren, vogels, kippen en zelfs een wild zwijn.

Helaas heeft mijn partner nu dementie en kanker, dus hij kan niet meer actief carnaval vieren. Afgelopen jaar dacht ik: ik neem mijn partner mee naar de optocht hier in Bitburg, maar de conclusie was: we waren waarschijnlijk te verwend met de mooie optocht in Dongen 😉”

Van jeuk naar carnavalshit

Betty: “Helaas moeten we door meerdere omstandigheden nu ons huis verkopen en het gevolg is dat we dan dakloos worden. We krijgen geen geld van de bank en huren met 13 honden en alleen AOW is onbetaalbaar. Ik werk wel parttime, maar helaas minimaal vanwege de zorg voor mijn partner en vader in Nederland. Tóch probeer ik overal altijd maar het positieve van in te zien.

Zo loop ik vanwege de hondenopvang vaak buiten. Op een dag had ik vreselijke jeuk op een bepaalde plek en in mijn hoofd ontstond een melodietje. Van daaruit kwamen ook een refrein en tekst. Omdat ik verschillende boeken heb geschreven, ging dat vrij soepel. Bovendien kom je hier tijdens het wandelen vrijwel nooit iemand tegen dus ik kon het dagelijks oefenen en perfectioneren, haha.”

Anderen een lach op hun gezicht toveren

Betty sluit af: “Het geeft me stiekem heel erg veel lol. Wie had dat nu gedacht: ík die ooit nog eens een eigen carnavalshit zou bedenken. Ik zou het superleuk vinden om ook andere mensen een lach op hun gezicht te toveren door het uitbrengen van het liedje. Als iemand interesse heeft in de tekst of om het uit te brengen: be my guest. Je mag me altijd mailen via betty.maria.heideman@gmail.com.”

Foto Betty Heideman zelf geschreven carnavalshit

Dank voor je verhaaltje Betty. Das stiekem toch best wel #liefdevoorcarnaval 😉

Wil je Betty, Fred en de opgevangen dieren trouwens een warm hart toedragen? Steun hen dan via deze link.

Heb je ook een mooi verhaaltje voor onze rubriek? Vul het contactformulier in. De redactie neemt z.s.m. contact met je op.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal