Kyano vertolkt hit in gebarentaal

Kyano vertolkt carnavalshit in gebarentaal

Vastelaovend in Limburg staat bekend om de liedjescultuur. De Limburgse Kyano is fan van de limburgse formatie Spik & Span, die vanavond ook weer meedoet aan de LVK-finale 2021 en in 2020 het LVK won.

In een eerdere clip van Spik & Span is al een gebarentolk te zien.

Meer aandacht voor gebarentaal in carnavalsmuziek

Kyano beeldde het winnende liedje van vorig jaar, Vrunj tot de allerleste runj, uit in gebarentaal en kreeg zijn vader zo gek mee te doen. Hij wil kinderen die slechthorend zijn toch de bekende carnavalnummers laten zien en hoopt daarmee meer aandacht te vestigen op gebarentaal in carnavalsmuziek.

Het nummer kreeg al meer dan 50.000 views. Vanwege het succes vertolkte hij later nog een liedje van Spik & Span.

kyano gebarentaal carnavalsmuziek
Foto: Facebookpagina ‘Gebaar mee met Kyano’

Een bezoekje van Spik & Span en veel media-aandacht

De vertolkingen zijn te zien op zijn Facebook-pagina, gebaar mee met Kyano. Hij werd vereerd met een bezoekje van Spik & Span en ook kwamen het Jeugdjournaal en L1 Limburg langs.

Misschien wordt Kyano de gebarentolk in de volgende clip van Spik & Span? Spik & Span zelf staat daar in ieder geval niet onwelwillend tegenover 😉

In 2019 maakten Kelly Peters uit Tegelen en Lotte Halmans-Lucas uit Roermond het nummer ‘t Gebaar van vastelaovend, waarmee zij ook aandacht vroegen voor gebarentaal binnen carnaval.

 

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En wil je vaker tof/sjiek nieuws lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Ik schrijf me in