11-11 dit jaar een feestweekend?

11-11 dit jaar van donderdag t/m zondag?

Er klonken al eerder geluiden, onder andere in Oeteldonk en Kruikenstad, om d’n elfde van d’n elfde, dat dit jaar op een donderdag valt, het hele weekend door te trekken. Zo kan de gemiste feestvreugde door Corona tóch weer een beetje ingehaald worden tijdens een carnavalsweekend.

Helaas vindt er op 2 november een nieuwe persconferentie plaats over de nieuwe maatregelen. Van loslaten van de maatregelen, waarvan op 1 november misschien sprake zou zijn geweest, gaat het in ieder geval nog niet komen.

Openingsceremonie 11-11 in Oeteldonk

“Alle horeca in de binnenstad wil meedoen aan 11-11. Ook is het op verschillende plekken mogelijk deze dag buiten te vieren”, schrijft de gemeente Den Bosch op haar website medio september.

“Samen zijn we tot een mooie, en andere invulling van deze voor Oeteldonkers bijzondere dag gekomen. Dat kunnen we op een veilige en verantwoorde manier mogelijk maken, waarbij we de landelijke geldende coronamaatregelen die dan gelden, natuurlijk volgen.”

Polsbandjes Oeteldonk

Er zijn zo’n 25.000 polsbandjes beschikbaar gesteld voor de Elfde van de Elfde. De eerste lichting werd eind oktober beschikbaar gesteld. Op Marktplaats is een run ontstaan op bandjes omdat veel liefhebbers er in eerste instantie geen hebben kunnen bemachtigen.

Elf elf in Kruikenstad

Ook in andere bekende Brabantse carnavals-steden als Breda, Roosendaal, Eindhoven en Bergen op Zoom zijn inmiddels passende plannen gemaakt. Zeker is dat iedereen bereid is binnen de mogelijkheden een geweldig feest te organiseren tijdens carnaval in Brabant.

Ook elf-elf in Kruikenstad gaat door, zo maakte de organisatie donderdag 30 september bekend. De 11-11-viering zal hier zoals altijd in het teken staan van de bekendmaking van de Prins van Kruikenstad. Het motto van carnaval 2021 is ‘Ik zie oe wir war?!’

Openingsceremonie 11-11 in Roermond

Ook daar wacht men af wat de persconferentie op 2 november zal brengen.

 

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En wil je vaker tof/sjiek nieuws lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Ik schrijf me in