Kies je kraker: het beste carnavalsnummer aller tijden

Laatst bewerkt op: 07 februari 2021

Kies je kraker: beste carnavalsnummer aller tijden

Omroep Brabant is onlosmakelijk verbonden met carnaval in Brabant. Ieder jaar organiseert de omroep ‘Kies je Kraker’, waarbij het publiek mag stemmen op de beste carnavalskraker aller tijden.

Omdat er dit jaar niet genoeg nummers gemaakt zijn er oud-winnaars op een hoop gegooid, die de grootste klassiekers uit de afgelopen decennia gemaakt hebben. Dit met het doel het beste carnavalsnummer aller tijden uit de bus te laten komen.

Het publiek kon suggesties indienen voor de drie overgebleven wildcards. Daaruit kwamen drie klassiekers bovendrijven: Toon Hermans met ‘Mien waar is mijn feestneus’, De Havenzangers met ”s Nachts na tweeën’ en André van Duin met ‘Er staat een paard in de gang’.

Eerdere winnaars waren Lamme Frans en de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère, die dit jaar Veul Gere in Concert organiseren.

Kies je kraker: bekendmaking winnaar tijdens Kleinfisjenie

De 11 finalisten zijn gisteren bekendgemaakt door Omroep Brabant: daarover lees je meer in dit nieuwsbericht.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Kleinfisjenie, de naam die het bekende Brabantse event Drie Uurkes Vurraf, dit jaar krijgt tijdens online carnaval 2021.

Eerdere winnaars zijn Lamme Frans en de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère.

Benieuwd naar nieuwe carnavalshits die in 2021 gemaakt zijn?

Wij zetten de nieuwe carnavalshits uit 2021 alvast voor je op een rijtje.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal