Klaas Dijkhoff in Bavaria-spotje

Laatst bewerkt op: 27 januari 2024

Kroonprins Klaas Dijkhoff

Biermerk Bavaria staat inmiddels bekend om ludieke carnavalscampagnes. Zo lanceerden ze in Corona-tijd al eens “Raad van Elf-maatregelen” en ook brachten ze een persiflage op het programma All You Need Is Love met de naam “All you need is carnaval”.

Voor carnaval 2024 schittert voormalige VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in het reclamespotje van Bavaria als “Kroonprins”. Dat het spotje door echte carnavalskenners gemaakt is, is meteen duidelijk: het zit vol woordgrappen en dubbelzinnigheid.

Carnavalsfan én oud-politicus

Waarom Klaas Dijkhoff? Oud-politicus Klaas Dijkhoff is een rasechte Bredanaar/Kielegatter en carnavalsfan in hart en nieren. De nieuwe beschermheer weet dus van het reilen en zeilen in politiek Den Haag weet, maar heeft vooral een grenzeloze liefde voor carnaval en kan daardoor dus als geen ander de humor van het spotje inzien.

Carnaval behoeden voor politiek Den Haag

Klaas Dijkhoff wordt in de campagne “Kroonprins Klaas” van het Prinsendom om de Brabantse traditie te beschermen tegen het “politieke gepruts” in Den Haag. Een infiltrant op het Binnenhof, verkleed als politicus. Want carnaval verzetten? Dat gaat er in het Zuiden absoluut niet in. “Ik ga het feest der feesten behoeden voor al het politieke gepruts daar”, zegt Dijkhoff in het spotje.

Bekijk de carnavalscampagne van Bavaria hier:

Carnavals-emblemen

Op de website van Bavaria zijn emblemen te winnen met de lijfspreuk “Proost op ons Prinsendom”. Naast een Bavaria-embleem hebben ze ook speciale emblemen voor Oeteldonk, Kruikenstad en Lampegat “voor ieders kiel of pèkske”.

Bavaria Bierhal

In Eindhoven kunnen carnavalsfans feesten in de “Bavaria Bierhal”, waar ook het populaire 3 Uurkes Vurraf wordt opgenomen.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal