Het laatste nieuws over de Elfde 2023

Laatst bewerkt op: 07 november 2023

Het laatste nieuws over de Elfde 2023

De aftrap van carnaval 2024 komt er weer aan: de elfde van de elfde 2023. Dit jaar valt het op een zaterdag en dat betekent dat veel carnavalsfans geen vrije dag op hoeven te nemen. De 11e 2023 belooft dus een geweldig, drukbezocht feest te worden. Waar het in dorpen vaak een ons-kent-onsfestijn is, raak je in de grote steden vaak gezellig aan de praat met mensen uit alle delen van het land.

Ben jij klaar voor een gezellige carnavalsdag in november? Lees hier het laatste nieuws:

De Elfde van de Elfde op Omroep Brabant

In Brabant kun je bijna in alle steden “groots” de elfde vieren. D’n Elfde in Oeteldonk is wat dat betreft het meest bekende evenement, maar ook in Lampegat, Kruikenstad, Kielegat en andere Brabantse steden en dorpen kun je terecht.  Vaak is het overal in de stad gezellig en heb je geen specifieke entreetickets nodig.

Omroep Brabant doet dit jaar live verslag van de Elfde in Lampegat (Salaai!), uiteraard met het bekende carnavalsduo Jordy Graat en Christel de Laat. ‘t Brabants Buske rijdt ondertussen door de hele provincie. De uitzending van Omroep Brabant met het verslag van de Elfde in Brabant, begint om 19.46 uur.

Aod òp Nuj, Roermond en Jan Biggel

Wist je dat er in Limburg vrijdagavond de 10e al flink gefeest wordt tijdens Aod òp Nuj (0ud op nieuw) in Heerlen? Tijdens dit event wordt niet het nieuwe jaar, maar het nieuwe carnavalsjaar ingeluid. Zaterdag vindt in Roermond dan officieel de grootse, gezamenlijke aftrap van de Limburgse Vastelaovend plaats: de 11devande11e in Roermond. Heb je geen tickets? Kijk altijd even op Ticketswap. Als het niet lukt om tickets te vinden, is het aan te raden toch gewoon gezellig Roermond in te gaan, want eigenlijk is het in het hele centrum en in cafés gezellig.

Wie trouwens dacht dat de Limburgers louter traditioneel Vastelaovend vieren heeft het mis: niemand minder dan Jan Biggel komt zaterdag naar het Raadhuisplein in Nederweert (Noord-Limburg). De opening van het Vastelaoves-seizoen in Roermond, maar ook de opening van Vastelaovend elders in Limburg, volg je de hele dag via de regionale omroep L1 TV, L1 Radio en via L11 Alaaf.

Iedereen hetzelfde in Twente

In Twente vindt dit jaar voor het eerst een groots en gezamenlijk Elfde van de Elfde-feest plaats in de carnavalshoofdstad Oldenzaal (Boeskoolstad). Onder het motto ‘Op de Elfde van de Elfde is iedereen hetzelfde’ presenteren ze daar géén traditioneel “carnavalsverenigingsfeest met steken en een Prins”, maar een spetterend feest voor iedereen die van carnaval houdt. Er zijn twee podia, waar veel live bands en andere artiesten optreden. Ook is er een kroegentocht. Het evenement is volgens de organisatie geïnspireerd op de Elfde in Keulen.

We hebben hierboven de grootste provincies en feesten uitgelicht, maar uiteraard kun je ook in de rest van carnavalvierend Nederland terecht voor een gezellig Elfde van de Elfde-feestje.

Wat voor weer wordt het tijdens de elfde 2023?

Niet onbelangrijk: wat voor weer wordt het tijdens de elfde 2023? Het wordt ongeveer 10 graden, maar wel bewolkt en met regen. Typisch carnavalsweer eigenlijk dus 😉 Niet getreurd: de events hebben hiervoor natuurlijk de nodige maatregelen getroffen zodat het weer geen belemmering vormt voor een geweldige aftrap van carnaval.

Thuis meegenieten van de Elfde?

Thuis meegenieten van d’n Elfde? Volg de live verslaggeving van je regionale tv- of radiozenders, bekijk onze Digitale Optocht met alle Insta-posts gerelateerd aan #deelfdevandeelfde of luister onze carnavals-playlist met de nieuwste hits.

Carnavals-playlist met de nieuwste hits:

Mis je nieuws?

Mis je interessant Elfde van de Elfde-nieuws? We proberen op deze website nieuws en events te vermelden die interessant zijn voor een zo groot mogelijk publiek. Is jouw evenement of nieuws ook interessant voor een groot publiek en halen we het nog niet aan? Mail dan naar redactie@carnavalsfan.nl. Waarderen we!

Deel dit item:

Gerelateerd nieuws

GERELATEERDE EVENTS

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in