Letste Leedje

Laatst bewerkt op: 14 februari 2023

Letste Leedje

Chantal Janzen en Lex Uiting, die met zijn carnavalsnummer Nao ‘t Zuuje ook in de top2000 staat, brachten vandaag een duet uit. De single ‘Letste Leedje’ wordt uitgebracht in aanloop naar het debuutalbum van Uiting, die naast zanger ook verslaggever, presentator en liedjesschrijver is.

Ode aan hun moedertaal

Chantal Janzen, presentatrice, actrice en (musical)zangeres, komt oorspronkelijk uit het Limburgse Tegelen. In het liedje, gezongen in het Limburgse dialect, brengen Chantal en Lex een ode aan hun moedertaal.

“Een lied over dat bitterzoete moment dat je je realiseert ‘straks is alles voorbij’. En dan kun je alleen maar hopen dat ‘t nog één liedje langer mag duren.” Het nummer zal tijdens Vastelaovend in Limburg veel afgespeeld worden.

Lex Uiting werd in 2017 Stadsprins van Venlo. Hij maakte daarover de gelijknamige documentaire Nao ‘t Zuuje, over Vastelaovend in Limburg.

Hoofdbeeld nieuwsbericht: schermopname uit videoclip. Credits @ Meike Vonder (camera) en Maikel Lammen voor Motion & Design (montage).

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal