Dit leren jouw kinderen van Leutig Lesje

Laatst bewerkt op: 18 januari 2023

Carnavalsartiest Chef Soldaat komt met Leutig Lesje

Carnavalsartiest Chef Soldaat komt met het lespakket ‘Leutig Lesje’. Leutig staat ook wel voor aangenaam of plezierig. Chef Soldaat (Joris Wijnen), vertelt in het tv-programma Brabant Vandaag dat het thema carnaval er op basisscholen nog wel eens bij inschiet. Hij wil leraren en leraressen uitdagen er iets mee te gaan doen.

Wat vertelt Chef Soldaat allemaal?

In bijna alle carnavalsdorpen en -steden speelt het kindercarnaval een belangrijke rol, maar wat is de geschiedenis van carnaval, waar komt carnavalsmuziek vandaan en hoe worden wagens gebouwd? Hier geeft Chef Soldaat antwoord op tijdens drie Leutige Lessen, inclusief video’s. Hij gebruikt daarbij het grote boek ‘Leutipedia’.

Gratis te downloaden

Vanaf vandaag kun je de nieuwe video’s elke woensdag vanaf 16.00 uur zien op het Youtube-kanaal van Chef Soldaat. Het Leutig Lespakket sluit aan op de video’s en is gratis te downloaden. De serie is samen met het Nationaal Carnavalsmuseum in Den Bosch gemaakt.

Chef Soldaat bracht onlangs ook zijn carnavalshit voor 2023 “Waar is tie nou?” uit.

Bekijk in deze video hoe Leutig Lesje eruitziet:

Bekijk hier ook alvast Leutig Lesje 1, over het ontstaan van carnaval:

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal