Live meekijken met carnaval 2024

Laatst bewerkt op: 09 februari 2024

Bekijk hier wat er in 2024 te doen is met carnaval!

Online meekijken met carnaval 2024

Ben je ziek, heb je een kater, moet je werken of op je portemonnee letten tijdens carnaval 2024? Dan kun je ook thuis of online carnaval of Vastelaovend vieren of een livestream kijken. Misschien niet het állerleukst, maar je krijgt in ieder geval wel de sfeer mee.

We hebben hieronder een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet voor de thuisblijvers:

Livestreams van aftrap carnaval in 2024

  • 3 Uurkes Vurraf 2024: Omroep Brabant trapt carnaval op vrijdag 9 februari af met 3 Uurkes Vurraf live vanuit Eindhoven. Het ultieme event om in de carnavalsstemming te komen;
  • Boètegewoeëne Boètezitting 2024: de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting, de opening van Vastelaovend in Limburg, is op zaterdag 10 februari vanaf 11:00 uur live te volgen op L1 TV, L1 Radio en via de online-kanalen van L11 Alaaf.

Live carnaval via de regionale omroepen

Verschillende provinciale en regionale omroepen doen in 2024 weer live verslag van carnaval. Bekijk via de kanalen van jouw regionale omroep wat er wordt uitgezonden rondom carnaval.

Een dikke aanrader zijn bijvoorbeeld de live uitzendingen vanuit het ‘Fijnfisjenie Café‘ van Omroep Brabant, die tijdens carnaval iedere dag plaatsvinden.

De speciale carnavalspagina’s van Omroep Brabant en L1 Limburg (de grootste carnavalsomroepen), zijn te bekijken via: https://www.omroepbrabant.nl/carnaval en https://l1.nl/l11-alaaf/.

Carnavals-playlists

Lekker muziekje op de achtergrond?

Carnavalsradio luisteren

Carnavalsradio is natuurlijk bij uitstek geschikt voor het vieren van thuiscarnaval. Luister carnavalsradio via de volgende kanalen:

  • Radio Vastelaovend (Limburg)
  • Omroep Brabant Radio/dweilradio
  • Carnaval Radio (Limburg)

Ook andere provinciale en regionale omroepen maken carnavalsradio. Bekijk voor actuele informatie even de programmering van jouw plaatselijke omroep.

online meekijken carnaval 2024
Photographer: Festivalfotograaf.nl

Serie, tv en films

Zin om je te verdiepen in het gevoel van carnaval? Er zijn verschillende mooie documentaires en films gemaakt, die online terug te kijken zijn:

Interactief

Ben jij een echte Carnavalsfan? En hoeveel weet je over carnaval? Maak de quiz en doe de test:

Tonpraoters

Wil je even flink lachen? Kijk dan eens wat acts van tonpraoters terug. Zo zijn onder andere het Keiebijters Kletstournooi en de Limburgse Buuttecup terug te zien via Omroep Brabant en L1.

Thuis met het gezin

Blijf je thuis met de kinderen? Dan is het leuk te gaan carnavalsknutselen of thuis een mini-optocht door de huiskamer te houden. Ook is het leuk om zelf typische carnavalsgerechten als bijvoorbeeld worstenbroodjes te maken.

Optochten kijken

Ben je niet in de gelegenheid of gezondheid om te feesten? Misschien kun je lekker warm ingepakt wel even in de frisse lucht naar een optocht gaan kijken. Bekijk alle grote carnavalsoptochten in onze agenda. Een aantal van deze optochten wordt live uitgezonden door regionale omroepen. Denk aan de optocht in Roosendaal (Omroep Brabant), de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal (TV Oost) of de optocht in Heerlen (L1).

Omdat er – door heel Nederland – zoveel activiteiten plaatsvinden, zijn we misschien niet op de hoogte van álles. We doen daarom in eerste instantie een greep uit de online activiteiten die geschikt lijken voor een zo groot mogelijk publiek. 

Mis je een belangrijk thuis-event dat geschikt is voor een groot publiek? Excuus! Neem even contact met ons op.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal