Online en thuis carnaval vieren in 2021

 

Online carnaval of Vastelaovend vieren

Ga je dit jaar thuis en online carnaval of Vastelaovend vieren of een livestream kijken? Goed plan!

Van quizzen, tot thuisnarren, eigen Knillis-pop opzetten en deuren schilderen: je kunt het zo gek niet bedenken. Check it out!

Carnavals-agenda: grote online events in 2021

Ben je niet specifiek op zoek naar een online event in jouw regio, maar wil je gewoon een gaaf, online carnavals-event bijwonen? Bekijk in onze carnavalsagenda alle grote, online carnavals-events die dit jaar plaatsvinden.

Op zoek naar een event in jouw regio? Lees dan verder.

Online carnavals-livestreams in 2021

Er zijn dit jaar verschillende grote festiviteiten via een online livestream te bekijken:

 • In Tilburg kun je De Grote Carnaval-livestream kijken of een pakket voor een online carnavals-borrel met collega’s bestellen. Er is ook een carnavals-drivethru en ook “Kruikenjacht” is in volle gang 😉 Ook kun je zondagmiddag het grote Kruiken-Knollen Kènder Fist bijwonen en KruikenTV zendt via hun eigen s0cial media-kanalen iedere dag een aflevering van hun docu over wagenbouwers uit.
 • In Nijmegen kun je zaterdagavond 13 februari de digitale pronkzitting kijken.
 • Online carnaval in Oeteldonk: kijk het Oetelkonzèrt en kijk online carnaval via OC-TV van de Oeteldonkse Club van 1882.
 • 3 Uurkes Vurraf online van Omroep Brabant vindt dit jaar plaats onder de naam Kleinfisjenie: bekijk het online of op tv.
 • In Eindhoven kun je de Lampegatse carnavalsmis en het Lampegatse liedjesfist op tv/online volgen.
 • DJ Ronnie (Ronnie Arts), beroemd in Wijchen en omstreken, viert vier dagen op rij carnaval
 • In Gilze en Rijen kun je de carnavals-marathon 100 uur carnaval kijken.
 • In Oosterhout (Kaaiendonk) kun je zondagavond meedoen aan de Grote Kaaiendonkse Carnavalsquiz en drie dagen lang naar een carnavalslivestream kijken.
 • De grote carnavalsshow is een nieuw, groots, online Brabants event. De opbrengst komt ten goede aan uitjes voor zorgmedewerkers.
 • Finale LVK: de finale van het grootste Limburgse liedjes-festijn vond op vrijdag 5 februari online plaats.
 • Blieftoesfestival Vastelaoves Editie: te zien via DeltaLimburg.nl.
 • Boètegewoeëne Boètezitting: de opening van de Vastelaovend in Venlo, vindt dit jaar online plaats via de kanalen van L11 Alaaf.
 • Kanon van ‘t balkon: dit grote evenement op carnavalszaterdag in Sittard, vindt dit jaar online plaats.
 • In Dongen doet cafe de Salamander (eh, de Malle Sander) net alsof het gewoon carnaval is: zij organiseren events van donderdag t/m dinsdag (!)
 • Landelijk: je kunt op 13 februari meedoen met de speciale carnavalsdisco van Distance Disco: een digitaal matchmaking-dansspel óf een eigen online carnaval organiseren met vrienden/familie/collega’s.

Carnaval thuis 2021

Online carnavals-optochten

 • Breda organiseert een online carnavalsoptocht op dinsdag 16 februari. Ook wordt er vanuit cafe Krisje aan de Haven 96 uur lang een livestream uitgezonden om de getroffen horeca te supporten.
 • Ook in Tilburg is er een online optocht: het Opstoetje, een Playmobil-optocht, wordt op zondag 14 februari uitgezonden. De optocht kreeg navolging in Neerbeek, Goirle en het Land van Cuijk. In Angeren wordt een optocht met miniatuurwagens georganiseerd.
 • In Someren-Eind gaan ze dit jaar omgekeerd te werk: tijdens de Eindse optocht zijn de deelnemers (die een creatie op eigen terrein neerzetten) thuis en komt het publiek langs 😉
 • Online Einzelgängersoptocht: een fenomeen in Limburg. Dit jaar online en georganiseerd door Deltalimburg.nl.

Leuk te weten: in Ossendrecht (Noord-Brabant), maar ook in Sas van Gent (provincie Zeeland) bouwen ze in de loods gewoon en Corona-proof, door aan de carnavalswagens voor komend seizoen 😉

Carnavalsradio luisteren

Carnavalsradio is natuurlijk bij uitstek geschikt voor het vieren van thuiscarnaval. Luister carnavalsradio via de volgende kanalen:

 • Radio Vastelaovend (Limburg)
 • Carnaval Radio (Limburg)
 • Radio Nónnevot (Limburgse zender)
 • Radio Coronaval (nieuw in Brabant)
 • Betekoppen FM (carnavalsradio Sas van Gent, provincie Zeeland)
 • L11alaafradio.nl: van zaterdag 6 februari tot en met vrijdag 12 februari hoor je de 1111 leukste Limburgse Vastelaovesliedjes. Dit jaar iedere dag non-stop van 11:00 tot 22:00. De top 11 hoor je op vrijdag 12 februari tussen 16:00 en 17:00.

carnavals muziek thuis 2021

Straat of huis versieren

Mestreech versiert de stad net als anders in carnavals-sferen. Bij supermarkt-keten Jan Linders kun je sparen voor een carnavalswimpel met de vlag van jouw provincie: Gelderland, Brabant of Limburg.

Ook carnavals-mondkapjes, zakdoeken, broches, serpentine of confetti zie je dit jaar voorbijkomen tijdens thuiscarnaval. Steun je lokale carnavals-winkels en schaf wat accessoires/attributen aan. Leuk!

In Raamsdonk (Noord-Brabant) zet iedereen op 11 februari een versierde keukendeur buiten. Ook in andere plaatsen worden prijzen uitgereikt voor de mooist versierde huizen.

Krijtjewijk

Krijtjewijk is een initiatief waar, zoals op de website te zien is, al veel dorpen aan meedoen. Kinderen worden aangemoedigd hun inrit of stoep kleurrijk te krijten om zo de wijk op te leuken. Van sneeuw trekken ze zich niets aan: “Maak je de stoep voor opa of oma vrij? Met een krijttekening maak je ze extra blij.”

Carnaval op tv

L1, KRO-NRCV en Omroep Brabant zenden in de week voor carnaval samen de vijfdelige serie ‘Carnavalshart’ uit met als motto ‘wat er wél kan’.

De serie is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari te zien in het nieuwe regioblok van NPO2 om 18:20 uur. Ook besteden de provinciale omroepen Omroep Brabant (bekijk hier de programmering van Omroep Brabant), Omroep Gelderland en L1 veel aandacht aan carnaval 2021 via radio en tv. Het programma kun je bekijken via de website van de desbetreffende omroep.

serie carnavalshart 2021

Kroegentocht, spellen en carnavals-les

In Deurne organiseren ze een kroegentocht op de fiets van 18 km, met 4 stops. Ook origineel: de Kuukse Elfkroegentocht komt met een kroegentocht-bordspel. In Oss kun je een Ossche variant van het gezelschapsspel ’30 seconds’ spelen en op zoek naar posters van Ossie tijdens Ossiejacht.

In Oud Vossemeer (provincie Zeeland) komt er een speciaal carnavals-lespakket voor basisscholen en in Midden-Limburg wordt als vorm van thuis-onderwijs zelfs een carnavals-toets verspreid. Leuk!

Voorbijkomen in de Digitale Optocht?

Vier je dit jaar thuiscarnaval? Als je #liefdevoordatfeest gebruikt in een post op jouw Instagram-tijdlijn, of onze pagina @carnavalsfan tagt op Facebook, kom je zomaar voorbij in de “Digitale Optocht” op onze homepage.

Voor beide kanalen geldt dat het een post op je tijdlijn moet zijn en geen story. Je profiel moet ook op openbaar staan. Graag tot ziens in de optocht! 🙂

Digitale Optocht 2021 carnavalsfan

Omdat er – door heel Nederland heen – zoveel activiteiten plaatsvinden, zijn we misschien niet op de hoogte van alle activiteiten. We doen daarom in eerste instantie een greep uit de online activiteiten die geschikt lijken voor een zo groot mogelijk publiek. 

Mis je een belangrijk event? Excuus! Laat het even weten via redactie@carnavalsfan.nl.

Trakteer op een Goudgele Rakker

Doe 'ns ruig dit jaar


Zitte gij er ok zo lekker feestelijk bij op de bank dit jaar?
En heb je zin om vaker VETTE carnavalscontent te lezen?

Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang voortaan exclusief onze e-mails.

Ik trakteer op een biertje