Sambadrome wordt vaccinatieplaats

Sambadrome in Rio de Janeiro nu vaccinatietempel

In Rio de Janeiro zouden momenteel eigenlijk de voorbereidingen voor het jaarlijkse, wereldberoemde carnaval in volle gang moeten zijn. In de grote, bekende feestlocatie is nu een drive-through ingericht.

Wereldberoemde parade

De Sambadrome (ook wel Sambódromo) is in 1984 speciaal voor carnaval gebouwd en ontworpen door de bekende Braziliaanse architect Oscar Neimeyer. Sindsdien lopen daar ieder jaar verschillende sambascholen mee in een grote parade. Een paar dagen voor het grote evenement wordt de baan (13 meter breed en 700 meter lang),wit geverfd om de deelnemers en kostuums zo goed mogelijk uit te laten komen.

De toeschouwers zitten aan weerszijden van het parcours, waar de dansende deelnemers in prachtige kostuums allemaal voorbijkomen. Het parcours komt uit op een plein, omringd door tribunes, waar alle deelnemers aan het einde van de parade verzamelen. Een prachtig, kleurrijk geheel.

Drive through voor vaccinaties

Ook nu wordt het Sambadome volop gebruikt door de Brazilianen, maar dan niet voor carnaval. Er is momenteel een drive-through ingericht voor het geven van Corona-vaccinaties.

sambadrome brazilie

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En wil je vaker tof/sjiek nieuws lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Ik schrijf me in