Sinan Can onderscheiden door carnavalsvereniging

Laatst bewerkt op: 17 januari 2023

Sinan Can staat voor verbroedering

Journalist Sinan Can, die momenteel op tv is met het programma “Sinan op zoek naar het Paradijs”, ontving afgelopen zaterdagavond een onderscheiding in zijn woonplaats Nijmegen (Knotsenburg).

Sinan heeft volgens carnavalsvereniging St. Anneke niet alleen een groot hart voor de stad; ook staat hij voor verbroedering, verbinding en allemaal gelijk zijn. Dat past precies bij de geest en essentie van carnaval.

Midden-Oosten

Sinan Can deeed jarenlang verslag van de strijd in het Midden-Oosten. Op dit moment is hij op tv te zien met het programma ‘Sinan op zoek naar het Paradijs’; een nieuwe ontdekkingstocht door het gebied. Hij volgt daarin de rivier de Eufraat op zoek naar de mooiste landschappen, kleurrijke mensen en verborgen schatten.

Iemand met een aanzienlijke rol

Carnavalsvereniging St. Anneke vierde dit weekend haar 70-jarig jubileum in de Jan Massinkhal in Nijmegen, met een avondvullend programma. Sinds 1972 benoemt St. Anneke op de pronkzitting een “Topper van St. Anneke”. Het is iemand met een aanzienlijke rol in de Nederlandse of Nijmeegse samenleving of het carnaval. Nijmegen is één van de grootste carnavalssteden in Gelderland.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in