Rob Kemps wordt Talpa-presentator

Laatst bewerkt op: 27 september 2021

Rob Kemps wordt presentator

Rob Kemps, bekend als voorman van de bekende feestact en carnavalsartiest Snollebollekes, was recentelijk nog winnaar van de Slimste Mens. Vandaag werd bekend dat hij de komende drie jaar ook aan de slag gaat voor Talpa.

Hij gaat programma-formats ontwikkelen, maar wordt ook presentator.

Nog geen presenteer-ervaring

“Mijn gevoel bij Talpa Network was vanaf de eerste minuut formidabel”, zegt Kemps, die – al zou je het niet zeggen – nog geen presenteer-ervaring heeft. “Ik zie deze stap als een unieke kans om mijn talenten in televisieland te gaan ontplooien bij deze geweldige club. Het uitgesproken vertrouwen en enthousiasme om samen iets te gaan maken hebben mij over de streep getrokken. Ik kijk oprecht enorm uit naar dit geweldige avontuur.”

“Thuis in elke straat” past bij Kemps

Talpa-directeur Marco Louwerens vindt Kemps een “authentiek en creatief mens, dat altijd volledig zichzelf is”. “Regelmatig weet hij Nederland enorm te verrassen met een nieuw talent dat hij in zich blijkt te hebben. Ik denk dat Rob – misschien wel de leukste slimste mens ooit – de slogan van SBS6 ‘thuis in elke straat’ als geen ander waarmaakt.”

The Wheel

In het najaar van 2021 start Rob Kemps met de presentatie van het spelprogramma The Wheel op SBS6. In dit programma, oorspronkelijk van de  BBC, draait alles om een groot ronddraaiend wiel op een groot podium waar zeven met zeven BN’ers en drie kandidaten de strijd met elkaar aangaan. In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft.

Geeft hij/zij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen. Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler. De zeven BN’ers op het wiel proberen de spelers, ieder met hun eigen expertise, naar de overwinning te brengen.

Chansons

Al eerder vertelde hij in de nieuwste show van Matthijs van Nieuwkerk, Matthijs gaat door, over zijn liefde voor Jacques Brel en het Franse chanson. Dit leidde tot het plan en de uitvoering van Chansons!, een prachtig programma en ode aan het Franse Chanson. Het is 4 vrijdagen op rij te zien op NPO1 en terug te kijken via NPO Start.

Snollebollekes Live in Concert

Hopelijk heeft Rob óók nog tijd over voor carnavals-land. Zijn concertreeks Snollebollekes live in concert gaat in 2021 gelukkig alvast “gewoon” door 😉

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal