Tips voor Elf-Elf in Kruikenstad

Laatst bewerkt op: 12 november 2023

Op Sjanternel in Kruikenstad tijdens Elf-Elf

Elf-Elf valt op een zaterdag dit jaar: dat betekent geen vrije (mid)dag opnemen en daags erna lekker uitslapen. Het wordt waarschijnlijk een ontzettend drukbezochte elfde van d’n elfde en veel mensen zullen in grote steden een graantje meepikken van de aftrap van carnaval 2024. Ben je van plan om in Tilburg/Kruikenstad op stap (op Sjanternel ;)) te gaan? Lees hier de insiders-tips:

Elf-elf Tilburg: lekker in de buitenlucht

Elf-Elf in Kruikenstad vier je het liefst gewoon lekker in de buitenlucht. De meeste feestvierders zijn te vinden op het Kruikenplein/Piusplein, Oranjestraat, de Korte Heuvel en Stadhuisstraat, maar eigenlijk geldt: overal waar horeca is zijn ook carnavalsfans te vinden. Je hebt geen tickets nodig en toegang is gratis.

De klok rond feesten

In Kruikenstad kun je tijden Elf-Elf de klok rond feesten. Vanaf 13.11 u. kun je bijvoorbeeld al terecht bij Cul de Sac of bij Feestcafé de Prins, waar verschillende orkesten optreden. Het officiële programma van de carnavalsstichting tijdens Elf-Elf Tilburg vindt plaats op de Heuvel.

Vanaf 15:30 uur kleurt het plein groen-oranje en zorgen dweilorkesten voor het opwarmen van het publiek. De bekendmaking van de prins en zijn gevolg staat vanaf 19.30 u. op het programma. Verder komen onder andere Johnny Purple, CV Moeilijk Straal Van De Bizar Fraaie Kaart, ALAAFTERPARTY, De Gierboys en nog veel andere carnavalsartiesten optreden. Om 23.11 u. eindigt het officiële programma. Daarna neemt de horeca het feest op het plein over tot 01.00 u.

Kruikenbingo met Tjeuke en Lieke

Dan een echte insiders-tip: om 16.11 u. vindt er op de Heuvel een muzikale Kruikenbingo met leuke prijzen plaats. Tijdens de Kruikenbingo vindt er ook een primeur plaats. Kruikenstad heeft namelijk een nieuwe mascotte: Lieke. Lieke is het vriendinnetje van Tjeuke, die de kleinste “Kruiken en Kruikinnetjes” wel kennen. Tijdens de Kruikenbingo gaan Tjeuke en Lieke elkaar voor het eerst ontmoeten.

Kruikensjaal

In Kruikenstad draag je liefst een mooie blauwe boerenkiel met emblemen, die volgens insiders niet gewassen, maar alleen ‘gelucht’ mag worden. Heb je dit niet? Dan mag je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Oeteldonk, ook gerust een ander ‘pekske’ verkleed komen. Vergeet in ieder geval zeker de groen-oranje sjaal niet: deze doet het altijd goed in Kruikenstad. Dat geldt overigens ook voor de handschoenen zonder vingers in groen-oranje. Zorg er altijd voor dat je wat lekkere dikke lagen onder je pekske draagt: een hoodie of thermokleding bijvoorbeeld.

Schrobbelèr

Naast pilskes drink je in Tilburg ook Schrobbelèr: hét Tilburgse (carnavals)drankje. Een aantal slokjes Schrobbelèr drinken is altijd een goede opwarmer voor Elf-Elf in Tilburg. Niemand zal er raar van opkijken als je er heel wat achteroverkiept 😉 En wat eet je tijdens Elf-Elf in Tilburg? Gewoon een lekkere vette hap van de friettent of shoarmaboer. Gewoon veul en vet 😉

Veel plezier!

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in