De beste Vastelaoves muziek

Laatst bewerkt op: 22 januari 2024

De beste muziek voor Vastelaovend

Zonder carnavalsmuziek is het geen carnaval of Vastelaovend. Tóch denken we in Nederland allemaal wat anders over hoe onze carnavalsmuziek moet klinken. Binnen het Nederlandse carnaval kun je een onderscheid maken in drie categorieën carnavalsliedjes: Brabantse/landelijke carnavalshits, regionale/lokale carnavalshits én de categorie Limburgse carnavalshits.

Ieder jaar minstens 60 nieuwe hits

In tegenstelling tot Brabantse/landelijke carnavalshits met veel humor, woordgrappen en een hoog hos-gehalte, zijn Limburgse carnavalshits vaak prachtige, opbeurende liedjes, over het leven, liefde, vriendschappen, overwinningen en sámen Vastelaovend vieren. Vaak blijven ze door de aanstekelijke melodie makkelijk in je hoofd hangen.

Ieder jaar worden er minstens zestig nieuwe hits gekeurd door heel Limburg tijdens de drie halve finales van het LVK: het Limburgs Vastelaoves Leedjes Konkoer. Twintig hits gaan vervolgens door naar de grande finale. Het is voor iedere Limburgse artiest een droom om dit festijn te winnen.

Playlist Vastelaovend hits

Wil je alvast in de stemming komen met leuke Vastelaoves-hits? Volg hier onze Spotify-playlist:

Video’s beste Vastelaovend hits

Wil je ook een indruk krijgen van de sfeer van de Limburgse Vastelaovend? Bekijk dan de clips van deze 5 geweldige Vasteloaves-hits. Wedden dat ze in je hoofd blijven hangen?

W-dreej – Vandaag

Bjorn & Mieke – 1000 sterre

Pruuf mar – Ojjem blieve hale

Spik & Span – Vrunj tot de allerletste runj

Lex Uiting – Nao ‘t zuuje

De hits op de Spotify-playlist en Youtube-video’s zijn geselecteerd door de redactie. Mis je een belangrijke, spraakmakende Vastelaoves-hit? Neem contact met ons op.

 

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal