Welk carnavalsliedje schrijft OpenAI?

Wat begrijpt OpenAI van carnaval?

AI staat voor Artificial Intelligence: kunstmatige intelligentie. Binnen het vakgebied voert een computer taken uit waar normaalgesproken menselijke intelligentie voor nodig is.

Het bedrijf OpenAI heeft nu een chatmodel beschikbaar gesteld (ChatGPT) en het is helemaal “hot”. Het chatmodel geeft antwoord op vragen en kan zélfs liedjes en gedichten schrijven. Wij waren benieuwd, want wat begrijpt OpenAI al over carnaval?

Begrijpt de chat het verschil tussen carnaval en de Limburgse Vastelaovend? Zonder carnavalsmuziek, geen carnaval. Wij vroegen de chat daarom een liedje te schrijven over carnaval en Vastelaovend. Dit is het resultaat:

Welk carnavalsnummer schrijft OpenAI?

Onderstaand nummer schrijft de chat van OpenAI als je vraagt ‘schrijf een liedje over carnaval’:

carnavalsliedje ai

Welk Vastelaoves-nummer schrijft OpenAi?

Onderstaande liedtekst schrijft OpenAI over Vastelaovend als je vraagt ‘schrijf een liedje over Vastelaovend’:

carnavalsliedje vastelaovend

Vraag je trouwens naar een gedicht over carnaval, dan komt de chat met ongeveer dezelfde teksten, alleen zonder refrein ertussen. Wil je een nieuw nummer? Geen probleem, de chat probeert dan met een andere variant te komen. In één van deze varianten wordt de liefde voor carnaval aangehaald, wat natuurlijk erg mooi overeenkomt met ons motto 😉

Conclusie over carnavalsliedjes van AI

Bést indrukwekkend! De chat lijkt het gevoel van carnaval te begrijpen en probeert dit over te brengen in beide liedjes. Dansen en zingen tot de zon opgaat, tsja, dat doen we natuurlijk niet tijdens carnaval.

De teksten van de liedjes over carnaval en Vastelaovend in Limburg zijn overigens grotendeels identiek en de strekking is vrij traditioneel. Daarom vinden wij het Vastelaoves-liedje van de chat het meest geslaagd.

Wil je toch je eigen carnavalsnummer gaan schrijven? 😉 Lees dan onze tips voor het schrijven van je eigen carnavalshit.

Heb je zelf een leuke carnavalsuitspraak van de chat ontdekt? Die verwerken we graag in dit artikel. Mail redactie@carnavalsfan.nl.

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En wil je vaker tof/sjiek nieuws lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Ik schrijf me in