Zelf een carnavalsfeest organiseren

Laatst bewerkt op: 17 november 2023

Een eigen carnavalsfeestje organiseren

De 11e van de 11e komt er weer aan en dat is natuurlijk reden voor een feestje, vooral omdat het dit jaar op een zaterdag valt. Geen tijd, zin of geld om de stad of het dorp in te gaan? Of hebben jij en je vrienden kinderen – en geen oppas? Dan is een carnavalsfeestje thuis vieren een heel goed plan. Leg lekker logeer- of luchtbedden klaar voor als de kinderen moe zijn en ga lekker los.

We zetten hier een aantal tips voor het organiseren van een eigen carnavalsfeestje op een rijtje:

Buiten of in een partytent

In tegenstelling tot thuisfeestjes binnen, vier je carnaval thuis liefst lekker buiten in een tentje of met een aantal heaters. Zo stoot je al hossende geen zaken om en het is fijner als er rokers in je vriendengroep zitten. Natuurlijk is de opzet van je buitenfeestje wel afhankelijk van het weer. Een partytent reserveren is wat dat betreft eigenlijk altijd een goed plan. Let op: bekijk altijd even bij je gemeente of het nodig is een melding te maken of vergunning aan te vragen, mocht je het feest wat grootser willen aanpakken.

Carnavals-playlist

Zet natuurlijk leuke carnavalsmuziek op. Een combinatie van de nieuwste hits en all-time krakers doet het eigenlijk altijd goed, natuurlijk aangevuld met regionale krakers uit jouw provincie/regio. Later op het feestje is het ook leuk om een karaoke- of playbackshow te doen of nog leuker: start met het schrijven van je eigen carnavalskraker. Na een aantal drankjes komt er vast genoeg inspiratie “opborrelen” 😉

Carnavalsboodschappen

Natuurlijk mogen lekkere hapjes en drankjes niet ontbreken. En bij carnaval hoort natuurlijk ook lekker ongezond eten. Denk “vet en veul” (maar bijvoorbeeld met een gezond soepje) en schotel de gasten wat typische carnavalshapjes uit jouw regio of provincie voor. Bekijk hier wat tips voor lekkere carnavalsboodschappen:

Carnavalsoutfit

Draag allemaal toffe carnavalskleding. Mocht je het zonde vinden een outfit te kopen; je kunt bij veel winkels een outfit huren (duurzaam en goed voor je portemonnee) of maak gewoon zelf een outfit. Leuke tip voor je thuisfeestje? Kroon de gasten (kinderen) met de leukste outfit tot Prins en Prinses carnaval.

Carnavalsversiering

Ballonnen, confetti en serpentine: deze carnavalsversiering hoort natuurlijk allemaal bij je carnavalsfeestje thuis. Mocht je het feestje toch binnen vieren; let dan wel op. Confetti in combinatie met drank en een houten vloer betekent permanent confetti op je vloer. Koop in verband met het verbod op microplastics trouwens altijd duurzame versiering.

Thuis carnaval vieren met gezin

Wil je alleen met je gezin of kinderen een carnavalsfeestje vieren? Dat is natuurlijk ook een goed plan. We schreven eerder een blog-item over thuis carnaval vieren met kinderen. We hebben het dan wel geschreven en gepost in Corona-tijd; de tips zijn natuurlijk nog steeds actueel en leuk. Superleuk is bijvoorbeeld een heuse thuis-optocht.

Toch naar een Elfde van de Elfde-feest?

Heb je er na je carnavals-thuisfeestje zodanig zin in gekregen dat je toch een leuk Elfde van de Elfde-feest wilt bezoeken? We can imagine! 😉 Bekijk in onze carnavals-agenda welke leuke feesten je dit jaar allemaal kunt bezoeken.

Deel dit item:

Gerelateerd nieuws

GERELATEERDE EVENTS

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in