Zomercarnaval 2022

Laatst bewerkt op: 07 juni 2022

Wordt zomercarnaval een nieuwe trend in 2022?

In veel plaatsen, waaronder bijvoorbeeld Oss, Groesbeek, Wijchen, Helvoirt, Harreveld, Escharen, Breda en Didam wordt óók zomercarnaval gevierd, nu carnaval 2022 nog niet helemaal op de ouderwetse manier door kon gaan. Ook worden er veel carnavalsoptochten ingehaald.

Voor grootschalige events en optochten was de voorbereidingstijd ten tijde van het loslaten van de Corona-maatregelen namelijk te kort. Een aantal verenigingen liet weten dat het verzetten van carnaval hen niet past, bijvoorbeeld omdat er al veel festivals plaatsvinden in de zomer of omdat carnaval eigenlijk een katholiek feest is.

Hoe ziet zomercarnaval eruit?

In Rotterdam bestond altijd al een zomercarnaval: al heeft dit zomercarnaval een compleet ander karakter omdat het eerder een tropisch carnavalsfeest is, dan een regulier carnavalsfeest zoals we dat kennen in de winter.

Toch kunnen we ons prima voorstellen dat zomercarnaval wat meer tropische elementen zal krijgen dan normaal in de winter. Lekkere feestjes buiten, praalwagens met een iets meer tropisch tintje en misschien zelfs wel cocktails: wat óns betreft is eenmalig carnaval in de zomer bést een optie.

Moeten we het daarna misschien wel weer af proberen te leren, want eerlijk is eerlijk: traditie en cultuur voert voor ons nog altijd de boventoon 😉

Zomercarnaval outfits

Wij verwachten dus dat zomercarnavalsoutfits er net zo traditioneel uit gaan zien dan “normale” carnavalsoutfits, maar dan misschien met iets minder laagjes en toch wel íets bloter 😉

Voor het gemak hebben we aan ons blog-item over carnavalskleding-trends in 2022 ook wat inspiratie toegevoegd voor als je écht in een Braziliaanse zomercarnavals-outfit wilt gaan.

Zomercarnaval 2022 vieren

Wil je zomercarnaval 2022 gaan vieren? Veel evenementen zijn opnieuw gepland in mei of tijdens Pinksteren. In onze carnavals-agenda 2022 vind je alle grote zomercarnavals-events in 2022. Als zomercarnaval volgend jaar ook weer doorgaat, delen we uiteraard weer alle events en leuke tips & tricks.

Liever even wachten op het volgende carnavals-moment?

Zomercarnaval 2022 gaat vooraf aan d’n elfde van d’n elfde 2022 en carnaval 2023.

 

 

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal