Carnaval inspiratie: carnavalsoutfit ideeën 2024

Laatst bewerkt op: 05 februari 2024

Carnavalskleding inspiratie: ideeën voor 2024

D’n elfde van d’n elfde 2023 is wat dat betreft hét voorproefje voor carnaval 2024. Reken maar dat er weer flink wat gave carnavalsoutfits voorbijgehost kwamen. Opvallend was vooral dat iedereen er weer écht werk van gemaakt had en dit verwachten we ook in februari 2024 weer terug te zien. Het kan wat dat betreft eigenlijk niet gek genoeg. Dit zijn volgens onze redactie de carnavalskleding trends voor 2024, voor dames en heren.

Carnaval inspiratie dames

Ben je op zoek naar inspiratie voor carnaval 2024 voor dames? Hieronder zetten we verschillende leuke tips en trends voor carnavalsoutfits voor dames op een rijtje, waarvan wat ons betreft de felle kleuren en glitters uit de jaren ’70 en ’80, afgestyled met accessoires als hoeden, sieraden en brillen er dit jaar écht tussenuit springen. Het kan wat dat betreft niet gek genoeg. Bovendien superhandig; want je kunt er gemakkelijk verschillende laagjes onder dragen.

Carnaval inspiratie heren

Ben je op zoek naar een carnavalsoutfit voor heren? Er zijn verschillende leuke trends waar je als man op kunt meevaren, bijvoorbeeld de jaren ’70 en jaren ’80 carnavalskleding-trend. Laat je baardgroei staan, trek een kek hemdje aan, zet een leuk brilletje op en je bent helemaal hip and happening. Doe bijvoorbeeld inspiratie op via de serie “De verschrikkelijke jaren ’80” of de populaire band “Goldband”. Waar de dames er vaak tiptop uit willen zien, kom je als man goed weg met een outfit gerelateerd aan een (lompe) woordgrap of als een andere super-originele verschijning. Check alle trends hieronder:

Gadgets, make-up en schmink

Hoeden, brillen, buttons, emblemen, sieraden: accessoires zijn superhot. We willen onze carnavalsoutfit liefst allemaal zo uniek mogelijk maken (óók in groepsverband) en juist daarom zien we veel accessoires, gadgets, sieraden en make-up. Tijdens Vastelaovend in Limburg barst het traditiegetrouw natuurlijk weer van de prachtig geschminkte gezichten. Deze trend waait langzaam over naar Brabant, want ook daar zitten de grimeurs en cursussen volgeboekt.

carnaval inspiratie 2024 schmink

Beroemdheden en filmpersonages

Na de hele winter aan de buis gekluisterd gezeten te hebben en met meer streamingsdiensten dan ooit, gaan veel mensen de komende carnaval verkleed als influencer, seriepersonage of andere beroemdheid.  En wat te denken van onze bekende bands en artiesten of sporters als onze Hollandse Leeuwinnen en Max Verstappen?

Inspiratie voor carnavalsoutfit 2024 voor heren: Harry Potter

Combineren zoals Goldband

Het is altijd verstandig om een outfit te kiezen die je binnen én buiten kunt dragen. Met een warme outfit zit je in 2024 in ieder geval sowieso goed, zéker omdat de kachel misschien ook binnen niet overal keihard staat te loeien zoals ‘vanouds’. Felgekleurde traningspakken, kleurige combinaties, ‘kitsch’ patronen, sieraden en zonnebrillen en dat samen combineren: je straalt er zomaar de populaire act ‘Goldband’ mee uit.

Jaren ’70 en ’80-outfits

Sowieso gaan jaren ’70-outfits (in tinten als bruin, paars, oranje) en jaren ’80-outfits het weer helemaal maken tijdens carnaval 2024. De jaren ’80 stonden vooral in het teken van felle kleuren als goud, zilver, neon, glitters en heul veel sieraden. Ook snorren, wilde kapsels en ander ongewenst haar: alles wat we in het dagelijkse leven misschien net niet durven, mag tijdens carnaval eindelijk weer wel!

carnavals kleding inspiratie 2024 trends trainingspak

Queer en regenboogthema

Een beetje gay is okay. Tijdens carnaval is alles mogelijk, draag als man nagellak of ga als vrouw net wat stoerder verkleed dan in het dagelijks leven. Een mooie gelegenheid om je échte ik te laten zien? Ook superpopulair: ga obvious verkleed in een regenboog-outfit en maak een statement. Zo’n outfit is wat dat betreft makkelijk samen te stellen: combineer wat felle, (neon)kleur items die je al hebt liggen en zoek daar accessoires, schmink of make-up bij in de andere regenboogkleuren en klaar is kees. Ook een unicorn-outfit past natuurlijk perfect bij dit kleurrijke thema.

Mooie carnavalsjassen

Ook in 2024 zijn mooie carnavalsjassen als traditionele carnavalsjassen, uniformjasjes of lapjesjassen weer populair. Een lange, gevoerde carnavalsjas past daarnaast perfect bij de al langer populaire stijl ‘steampunk’. En wist je dat ze zo’n jas in Oeteldonk trouwens ook wel een groeibriljant noemen, door alle emblemen die je door de jaren heen verzamelt? 😉 Herinneringen maken en bewaren, dat is waar het allemaal weer om draait! #liefdevoordatfeest

Boerenkielen, sjaals en handschoenen zonder vingers

In Brabantse carnavalssteden als Oeteldonk en Kruikenstad zijn, naast uniformjasjes, ook boerenkielen met emblemen nog steeds helemaal hot. Hetzelfde geldt voor sjaals in carnavalskleuren en handschoenen zonder vingers. Als je traditioneel verkleed gaat zit je wat dat betreft altijd goed, want carnaval is en blijft een feest van traditie en daar kan geen enkele trend aan tippen!

carnavalskleding trends 2024 dames: het uniformjasje

Verkleed in een zelfgemaakte outfit

Tijdens Vastelaovend in Limburg, worden er sowieso al veel zelfgemaakte outfits gedragen (liefst iedere dag een andere), maar we verwachten deze trend ook elders in het land terug te zien. Ook speelt duurzaamheid en hergebruik een belangrijke rol, mede door de gestegen kosten voor zo ongeveer álles (zucht….). Met een oud gordijn van oma, omgetoverd tot jurkje, of de seventies kleding van je tante als hippie-outfit, kom je al een heel eind.

Woordgrappen en carnavalshits 2024

Ook zijn er weer verschillende nieuwe carnavalshits in 2024 uitgebracht van populaire carnavalsartiesten met leuke woordgrappen en gerelateerd aan actuele thema’s als huizenjacht, padellen, vier dagen werken, etcetera. Deze hits zijn altijd leuke actuele haakjes voor originele en creatieve carnavalsoutfits.

Gewoon origineel

Creativiteit, humor en verbroedering zijn natuurlijk inherent aan carnaval. Want wat is er nu leuker dan andere feestvierders een lach op hun gezicht toveren door jouw super-originele outfit? Juist, gij snapt het, das pas carnaval! 😉 Alaaf!

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal