Carnaval vieren met kinderen in 2021

Thuis carnaval vieren met kinderen

Vier je dit jaar thuiscarnaval met je kinderen? Goed plan! Lampegatter (ofwel Eindhovenaar) Monique hield dit weekend alvast een carnavalspre-party met haar kinderen en geeft 7 tips voor carnaval met kinderen.

Het geheim? Al met hele basic ingrediënten kun je samen met je kinderen een hartstikke leuk feestje bouwen thuis.

Carnaval met kinderen in 2021: 7 tips van Monique

Wil jij ook feestvieren met je kinderen over 2 weken? Check in de video hoe het eraan toegaat in dit Brabantse carnavals-huis of lees de 7 tips van Monique. Alaaf!

1. Haal de carnavals-kist van zolder

Haal de carnavals-kist/box van boven. Als geboren carnavalsvierder heb je deze waarschijnlijk ook op zolder staan. Misschien heb je zelfs wel een carnavalskast op zolder staan? Over dat fenomeen trouwens binnenkort meer 😉

2. Verkleden

Verkleed je. En nee, niet alleen de kids: ook papa en mama moeten eraan geloven als je carnaval viert met kinderen. Hebben die geen zin? Dan is een pruik of hoed ook écht al leuk.

3. Versier de woonkamer

Ook jouw gezin zit in Corona-tijd vast al lange tijd tegen dezelfde, saaie woonkamer-muur aan te kijken. Carnaval is natuurlijk de ideale gelegenheid voor het oppimpen van je woonkamer en/of meubels. Ook hier geldt weer: het hoeft niet veel te zijn, een lamp met een hoed op, kan al wonderen doen 😉

4. Zet een livestream/carnavalsradio aan

Zet een leuke livestream of carnavalsradio aan, want er is echt genoeg te doen tijdens thuiscarnaval 2021. Bekijk in onze carnavals-agenda wat er allemaal te doen is dit carnavals-weekend.

5) Hos door de huiskamer

Ja, deze ‘dans’ mag ook tijdens carnaval met kinderen in 2021 niet ontbreken. Bovendien: we moeten ‘m niet verleren, want carnaval 2022 is in aantocht. Als alles goed gaat, zijn we er op 11/11 gewoon weer bij met z’n allen!

6) Confetti-kanon

Tijdens carnaval mag de kamer vies worden. Haal oude confetti, serpentine of een confettikanon van van zolder of sponsor je lokale feestwinkel en bestel wat leuks online. Er is immers tijd genoeg om een extra rondje te stofzuigen 😉

7) Snacks

Bij carnaval hoort ook lekker eten en drinken. Om extra chips en snoep vragen bij papa en mama mág dus tijdens carnaval. Jamjam, snackze!

Een thuisoptocht organiseren met kinderen

Wil je het nog creatiever aanpakken? Dan is het organiseren van een thuis-optocht met kinderen ook superleuk. We vonden Yannick uit Dwergonië (Drunen), ook wel bekend als Papa Sjenkie, bereid een thuisoptocht te organiseren met zijn kinderen.

Check ‘m hier:

De vijf tips van Papa Sjenkie nog eens op een rijtje:

1) Zet een route uit en print richtingwijzers

Zoek leuke kleurrijke tekens/richting-aanwijzers, print ze uit en plak ze op de grond en muur. Zo weet iedereen hoe de route loopt en loopt de optocht gesmeerd door 😉

2) Zoek rollende objecten als praalwagens

Fietsjes, wagentjes en zelfs het keukenkarretje van papa en mama: alles wat rolt kan meedoen.

3) Versier het parcours, jezelf en de wagens

Een optocht is geen optocht zonder een leuke, versierde omgeving. Vlaggetjes, confetti, slingers en: vergeet ook zelf geen carnavalskleding aan te trekken.

4) Iedereen mag meedoen

Hoe leuk is het als iedereen meedoet? Ja, zelfs de hond krijgt een pekske aan 😉

5) Zet muziek op en gaan met die banaan

Race zoveel rondjes als je wilt en geniet er lekker van. Uiteraard kan lekkere carnavalsmuziek niet ontbreken tijdens jullie thuis-optocht.

Alaaf en heel veel plezier!

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En wil je vaker tof/sjiek nieuws lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Ik schrijf me in