Kluntocht Breda 2023

Kluntocht Breda 2023

 29 Januari 2023
 13.30 uur
 Grote Markt, Breda

Klûntocht Breda (Kielegat) 2023

Benieuwd naar de datum van de Klûntocht in 2023? De Bredase Klûntocht vindt plaats op 29 januari.

Wat is de Bredase Klûntocht?

De Bredase Klûntocht is een kroegentocht langs de “elf Friesche steden”, de Frieslandhal en 17 Friesche bezienswaardigheden. De verschillende cafés op en rond de Grote Markt zijn voor deze dag speciaal omgedoopt tot het Elfstedentocht-thema.

Opgeluisterd door een groot aantal goede en gezellige carnavalskapellen lopen ieder jaar zo’n 5000 feestelijk uitgedoste deelnemers de volledige tocht

Het Klûnkruisje

De deelnemers worden uitgenodigd in elf van deze “Friese stempelposten” een stempel te halen. Op het einde kun je op het Kerkplein een volle Klûnkaart inruilen voor het Klûnkruisje.

Klûnkaarten kopen

De Klûnkaarten kosten slechts 5 euro en zijn op en rond de dag zelf te koop bij de VVV Breda (ook online) en bij de deelnemende kroegen. Het grootste deel van de opbrengst van de Klûnkaarten wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel. Houd ook de website en social media-kanalen van de organisatie in de gaten.

Hoe laat begint de Klûntocht?

De Klûntocht begint om 13:30 uur, waarna je tot 17:30 uur kunt klunen. De Klûntocht wordt afgesloten met een prijsuitreiking op de Grote Markt. Daarna wordt er in de kroegen nog lekker doorgefeest.

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En heb je zin om vaker vette carnavalscontent te lezen? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel komen te liggen?

Ik schrijf me in