Twentse Elfde van de Elfde

Laatst bewerkt op: 04 november 2023

Twentse 11e van de 11e

 11 November 2023
 10:00 am
 Boeskoolstad

Twentse 11e van de 11e 2023

In Twente wordt een nieuwe traditie geïntroduceerd: de Twentse 11e van de 11e. Het evenement is geïnspireerd op de Elfde van de Elfde in Keulen. Heel Twente trapt op zaterdag de 11e samen carnaval af in Boeskoolstad/Oldenzaal, de carnavalshoofdstad van de regio.

Onder het motto ‘Op de Elfde van de Elfde is iedereen hetzelfde’ wordt er géén traditioneel “carnavalsverenigingsfeest” met steken en een Prins gepresenteerd, maar een spetterend feest voor iedereen die van carnaval houdt.

Live bands

Het feest vindt voornamelijk plaats rondom de Palthetuin en de Marktstraat. Daar staan twee podia, waar je veel live muziek en entertainment kunt bewonderen. Hoofdact is de band Wir Sind Spitze, maar ook de band Nünentaler Schürzenjäger komt optreden, net als veel andere live-acts. Daarnaast lopen en Twentse blaaskapellen rond, zodat er een heus straat-carnavalsfeest ontstaat.

Kroegentocht

Ook kun je in Oldenzaal meedoen aan de kroegentocht. Bij deze kroegen kun je een stempel bemachtigen: De Bombazijn, Café De Bestemming, Café De Kroeg, JW Racerhuis (Sociëteit), ‘t Hypotheekje, Café Vanouds, Markant, Bar De Kelder, Kleine Markt 19, Moatman, Grandcafé Ter Stege & Café Riek.

Je kunt er al vanaf 10.00 uur bij zijn, maar om 11.11 uur wordt er officieel afgetrapt. De entree is gratis.

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal