Verdriet van carnaval
Zondag 27 Februari 2022

Verdriet van carnaval

 27 Februari 2022
 12.30 uur
 MAX - NPO2

Verdriet van carnaval

In deze documentaire gaat de Bossche filmmaker Frank van Osch op zoek naar de ziel van carnaval bij markante carnavalsvierders in Grolle, Oeteldonk (Den Bosch) en Oeles-Riek (Tegelen).

Het is een film over het leven, met een lach en een traan, zoals dat weerspiegelt wordt in carnaval, in het jaar waarin het niet door kon gaan. Daarmee is deze documentaire een ode aan het allermooiste volksfeest van het Zuiden en Oosten. Samen vertellen de hoofdpersonen het verhaal van de diepgewortelde ziel van carnaval.

In de documentaire komt muziek, film en fotografie samen. Zo zien we prachtige portretten, gemaakt door de prijswinnende fotograaf Jan Banning. Ook speelt de filmische muziek die Jesse Passenier componeerde, een grote rol in de documentaire.

Verdriet van carnaval – tour

Verdriet van carnaval gaat voor dat Omroep Max uitzendt ook op tour door theaters. Bekijk hier de tourdata. De film ging al op 17 november in première.

Bron foto: Verdrietvancarnaval.nl

Carnaval in jouw inbox!

Doe 'ns lief, schrijf je in


Heb jij ook altijd zin in carnaval?
En heb je zin om vaker VETTE carnavalscontent te lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang exclusief onze e-mails.

Ik schrijf me in