Carnavals artiest boeken?

Carnavalsartiesten

Een te gekke live carnavalsartiest is onmisbaar op jouw carnavalsfeest of -event. Met een publiekstrekker realiseer je een onvergetelijke carnaval voor jouw publiek.

Wat zijn populaire carnavalsartiesten?

Populaire carnavalsartiesten in Brabant:

 • Peter Selie
 • Partyfriex
 • Vieze Jack
 • Lamme Frans
 • Het Feestteam
 • Immer Hansi
 • Jan Biggel
 • De Alpenzusjes
 • Regionale/provinciale artiesten als Veul Gère

De meest populaire Brabantse carnavalsartiesten zijn te horen tijdens 3 Uurkes Vurraf, de start van carnaval in Brabant, georganiseerd door Omroep Brabant.

carnavals artiest boeken jan biggel

Populaire carnavalsartiesten in Limburg:

In Limburg zullen de Limburgse carnavals-artiesten en nummers (maar ook Duitse) de overhand nemen: tijdens Vastelaovend in Limburg is de liedjescultuur namelijk superbelangrijk. Daar hoor je bijvoorbeeld:

 • Beppie Kraft
 • Bjorn en Mieke
 • Spik & Span
 • W-Dreej
 • Andy en Roy
 • Hoondervel

Op grote events, zoals in Venlo, Valkenburg, Roermond en Maastricht, wordt vaak een programma samengesteld waar al deze artiesten te bewonderen zijn.

carnavalsartiest boeken danny pouwels

Hoe werkt een carnavalsartiest boeken?

Dj, zanger of live band

Bepaal welke sfeer je wilt neerzetten en kijk daarbij naar je publiek, de mogelijkheden van je  locatie, de tijd die de artiest moet gaan vullen en de mate waarin de artiest publiek trekt.

Carnavalsmuziek en carnavalsartiesten zijn erg veelzijdig en je hebt ze dus ook in allerlei soorten en maten. Van dj tot zanger tot live band of grote, bekende naam. Ook (Nederlandstalige) artiesten die niet per se carnavalsartiest zijn of carnavalsmuziek maken, maar wel feestmuziek draaien en veel publiek trekken, worden vaak uitgenodigd. Ieder jaar komen er ook weer nieuwe carnavalsartiesten bij. Sommigen houden het bij één hitje. Anderen worden een vaste naam in het circuit.

Bekende carnavalsartiesten

De grote bekende namen zullen eerder volgeboekt zitten dan de minder bekende namen, maar daar betaal je dan vaak ook de hoofdprijs voor. Deze artiesten racen tijdens carnaval van locatie naar locatie en zullen zeker geen tijd hebben een nummer extra te doen. Dat gevaar heb je bij bij bijvoorbeeld een live band veel minder, die het misschien geen punt vinden een extra toegift te spelen.

Vaak wordt een carnavalsdag opgesplitst in een matinee en een avond. Sommige kroegen/events hebben daarom een middag- en een avondprogramma.

Carnavalsartiest boeken via een bureau

De meeste carnavalsartiesten zijn te boeken via een artiestenbureau. Een artiestenbureau beschikt over de juiste kennis om meteen een juiste artiest aan jouw programma te koppelen en kan door de jarenlange ervaring goede afspraken maken omtrent contracten en eventuele vervanging, maar weet ook de juiste afspraken met je te maken over het vereiste licht/geluid, etc. dat de carnavalsartiest nodig heeft. Een dikke aanrader dus, zeker omdat je met carnaval niet voor onverwachtse problemen wilt komen te staan.

Wat kost een carnavalsartiest?

Voor onder de 1000,- kun je een zanger krijgen. Wil je een act boeken? Dan ben je grofweg al gauw tussen de 1500,- en 3000,- kwijt. Een meer populaire zanger boeken? Reken dan gerust op hogere bedragen tussen de 3000,- en 6000,-. Voor een populaire feestacts als Snollebollekes of landelijk bekende zangers, moet je rekenen op bedragen (ver) boven de 10.000,-.

De beste live carnavalsartiesten

Binnenkort vind je hier meer info over hoe je de beste live carnavalsartiesten kunt boeken.

Wil je wat artiesten in actie zien? Luister dan naar de beste carnavalsmuziek van 2024.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in