Populaire carnavalskleding in 2022
 

Populaire carnavalskleding in 2022

Carnaval en carnavalskleding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nu we een jaar stil hebben gelegen, kijken we met z’n allen ongelofelijk hard uit naar dit feestje, want carnaval 2022 gaat door! We gaan dan ook flink uitpakken tijdens carnaval 2022: alles mag, alles kan. We hebben alvast een zestal trends voor carnavalskleding voor je op een rijtje gezet, die we uiteraard zullen aanvullen als we er meer spotten.

Check it out:

Zomer-carnavalskleding

Jep, bepaalde verenigingen hadden carnavalsactiviteiten al verplaatst naar de lente/zomer, nog vóórdat het goede nieuws van het doorgaan van carnaval 2022 bekend werd. Alhoewel wij verwachten dat de meeste mensen in reguliere carnavalskleding gekleed gaan, is het natuurlijk wel super-origineel om dan ook écht Braziliaans of in zomercarnaval-style verkleed te gaan.

carnavalskleding zomer

Squid Game carnavals outfit

Squid Game is een superpopulaire Netfix (als je het ons vraagt te vergelijken met de populariteit van La Casa de Papel destijds). In de serie dragen ze rode overalls en zwarte maskers, maar met verschillende symbolen. Je kunt elkaar dus prima uit elkaar houden 😉 We hebben ‘m zelf al gespot bij een bekende webwinkel.

squid game carnavals outfit

Carnavalskleding voor groepen

We hebben elkaar en de nabijheid ontzettend gemist en willen maar al te graag samen op pad en aan de wereld laten zien wie onze toffe vrienden of verenigingsleden zijn. We verwachten dat veel groepen in 2022 daarom uit gaan “pakken” 😉 met mooie groepskleding.

carnavalskleding groep

Traditionele outfit

De hippie, de clown, de piloot, de militair, de kok of mooie ouderwets geschminkte koppen: we gaan weer terug naar de basis. Waren we voorheen bezig met de meest originele carnavalsoutfit: nu kan alles weer en gaan we graag terug naar de basis. Pluk dus gerust jouw traditionele carnavalsjas, die daar al jaren hangt, uit de kast 🙂

traditionele carnavalskleding clowns

Verkleden als personages uit series en films

We zijn de Coronatijd vooral doorgekomen door het kijken van véél films en series en delen inmiddels meer dan ooit gezamenlijke favorieten. Naast Squid Game, verwachten we ook veel andere outfits te zien die gerelateerd zijn aan een populair programma, (reality)serie of film. Waar denk jij aan als je een man in witte blouse met een bos rozen ziet? Juist 😉

Carnavalskleding serie film

Politici en heersers

We hebben in 2020 en 2021 meer dan ooit gepraat over – en gestaard naar – politici, heersers, wetenschappers en andere wijsgeren. We verwachten dat de spot met deze heersers in 2022 weer flink wordt gedreven en we het niet kunnen laten “verkleed” te gaan als bijvoorbeeld politici of andere figuren die veel in het nieuws kwamen.

Carnavals outfit politici en heersers

Verkleed in prachtige, zelfgemaakte outfits

Naast traditionele outfits verwachten we dat er meer dan ooit prachtige, zelfgemaakte outfits ten tonele gaan verschijnen. Geknutseld in de schuur, samen met oma genaaid: tijdens Corona hadden we tijd genoeg voor een spectaculaire voorbereiding, ook buiten Vastelaovend in Limburg, waar altijd al zelf veel outfits gemaakt worden. De waardering voor carnaval is daarmee dit jaar groter dan óóit tevoren. Dat wordt genieten!

Bijzondere creaties carnavalskleding

Max Verstappen en Formule 1

Man man, wat zijn we in Corona-times toch allemaal flink race-fan geworden. Tijdens carnaval 2022 gaan we daarom  ook zeker veel race-gerelateerde outfits en patronen zien en kleine Maxjes. Cute!

Formule 1 carnavalsoutfit

Leuk feestje bezoeken?

Bekijk in onze carnavalsagenda welke leuke feestjes je in 2022 kunt bezoeken.

Carnaval in jouw inbox!

Doe 'ns lief, schrijf je in


Heb jij ook altijd zin in carnaval?
En heb je zin om vaker VETTE carnavalscontent te lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang exclusief onze e-mails.

Ik schrijf me in