Noa ‘t Zuuje weer in Top 2000

Laatst bewerkt op: 04 februari 2021

Lex Uiting kondigt hit aan via de thuiscam

Lex Uiting uit Venlo staat met zijn hit Noa ‘t Zuuje voor het derde jaar op rij in de Top 2000.

Hij stijgt dit jaar 221 plaatsen naar plek 405. Tijdens de online Top 2000-uitzending kondigde hij het nummer zelf aan via zijn thuiscam.

In het liedje bezingt hij Vasteloavend en ‘t Zuuje. Lex Uiting was eerder prins carnaval van Venlo: een droom die uitkwam.

Brabantse carnavalsnummers in de Top 2000

Carnavalsnummers zijn helaasniet goed vertegenwoordigd in de Top 2000. Daarom startte de carnavalsartiesten van Veul Gère een initiatief voor een troostlied: ‘Doorgoan’.

Achter de gezamenlijke artiestennaam ‘Niet altijd rozengeur’ gaan zo’n 25 carnavalsartiesten schuil, waaronder Veul Gère, De Deurzakkers, Ferry van de Zaande, Lamme Frans, Vieze Jack, Sjpringlaevend, en Niek en Danny. Het nummer werd gemaakt in samenwerking met Omroep Brabant. 

Hoewel veel mensen gehoor gaven aan de oproep te stemmen op het nummer, stond het nummer helaas niet in de lijst.

Vanuit Brabant is vooral Guus Meeuwis goed vertegenwoordigd. Naast Brabant staan ook Het Dondert en het Bliksemt, Geef mij je angst en Het is een nacht in de lijst.

Limburgse artiesten in de Top 2000

Vanuit Limburg Floor Jansen (Beegden) is de hoogste genoteerde Limburgse artiest in de Top 2000 van dit jaar. Ze staat met haar duet The Phantom of the Opera met Henk Poort, uit het programma De beste zangers, op nummer 105 dit jaar. Ze komt ook nog twee keer voor in de lijst voor met haar band Nightwish.

Rowwen Hèze (uit het Limburgse America) staat met acht nummers in de lijst en was in 2020 de grootste Limburgse Hofleverancier.

Gé Reinders (Roermond) vinden we met zijn Blaosmuziek op nummer 1105. Ook Neet oét Lottum maakt met Hald Mich ’s Vas een forse sprong, het stijgt maar liefst 165 plaatsen en staat nu op nummer 563.

Voorbijkomen in de “Digitale Optocht”?

Als je #liefdevoordatfeest gebruikt in een post op jouw Instagram-tijdlijn, of onze pagina @carnavalsfan tagt op Facebook, kom je zomaar voorbij in de “Digitale Optocht” op onze homepage.

Let op: voor beide kanalen geldt dat het een post op je tijdlijn moet zijn en geen story. Je profiel moet ook op openbaar staan. Graag tot ziens in de optocht!

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in