3 Uurkes Vurraf 2024

Laatst bewerkt op: 09 februari 2024

3 uurkes Vurraf 2024

 9 Februari 2024
 11:00 pm
 Tent Stadhuisplein, Eindhoven

3 Uurkes Vurraf 2024

3 Uurkes Vurraf is de traditionele aftrap van carnaval in Brabant, dat georganiseerd wordt door Omroep Brabant/Roeptoetgat. Het vindt altijd plaats op de vrijdag voor carnaval en dat is in 2024 op vrijdag 9 februari van 15.00 uur tot 18.00 uur. Het evenement is zo groot geworden, dat het inmiddels bij heel carnavalvierend Nederland én BN’ers populair is.

Winnaar Kies je Kraker 2024

Ook de winnaar van “Kies je Kraker” werd tijdens 3 Uurkes Vurraf bekendgemaakt. Dat is CV de Weggooiers uit Oosterhout geworden met hun kraker ‘Nog un likkie’.

Artiesten en hits 3 Uurkes Vurraf 2024

Omroep Brabant ontvangt tijdens deze 3 uur durende show altijd veel populaire carnavalsartiesten zoals Vieze Jack, Peter Selie, Lamme Frans, Johnny Purple, Marco Schuitmaker, Snollebollekes, Jan Biggel, Alpenzusjes, Jeroen van Zelst, Gebroeders Rossig en Jopie Parlevliet.
Het is een wens van veel bekende carnavalsartiesten om eens op te mogen treden op 3 Uurkes Vurraf, maar feit is: je komt er niet zomaar tussen. Luister hier alvast de beste carnavalshits voor 2024, waarvan je er zéker een aantal gaat horen tijdens 3 Uurkes Vurraf 2024:

Bavaria Bierhal

De opnames voor het festijn vinden plaats in de ‘Bavaria Bierhal’ op het Stadhuisplein in Eindhoven/Lampegat, waar het tijdens carnaval vier dagen feest is.

Kaartjes 3 Uurkes Vurraf

Omdat het (gratis) event zo populair is, wordt er geloot. De loting is op donderdag 11 januari om 11.11 uur van start gegaan en deze werd gesloten op maandag 22 januari. De eerste 111 inschrijvers kregen allemaal twee kaartjes. Iedereen die daarna kwam, is in de hoge hoed gegaan. Op woensdag 24 januari om 11.11 uur kregen de winnaars een e-mail. Vanaf 26 januari waren er via verschillende acties van Omroep Brabant ook nog kaartjes te winnen.

Tweedehands kaartjes voor 3 Uurkes Vurraf?

Laat je nóóit verleiden om tweedehands kaarten te kopen voor 3 Uurkes Vurraf, bijvoorbeeld via Marktplaats of een andere website. De kaarten staan op naam en het is niet mogelijk de namen aan te passen. De tickets zijn dus niet overdraagbaar en op aan- of verkoop van tickets worden sancties gelegd.

3 Uurkes Vurraf 2024 live meekijken

Omdat gratis kaartjes bemachtigen dus niet zo vanzelfsprekend is, kiezen veel Brabanders ervoor live mee te kijken met 3 Uurkes Vurraf, op tv, online of via de nieuwe streamingsdienst Brabant+. De uitzending is op vrijdag 9 februari 2024 van 15.00 tot 18.00 uur op tv en online te zien.

Roeptoetgat (de nieuwe naam van Omroep Brabant tijdens carnaval), is te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en bij KPN op kanaal 507. Ook via roeptoetgat.nl, Facebook en de nieuwe app Brabant+, is 3 Uurkes Vurraf te volgen. ’s Avonds om 19.45 uur wordt 3 Uurkes Vurraf herhaald.

Compilatie Sterren NL

Ook bij Sterren NL wordt in drie afleveringen een compilatie van het feest uitgezonden.

Video 3 Uurkes Vurraf

Kijk voor een indruk van het spektakel deze video van 2023 terug:

Hier lees je op welke data je carnaval gaat vieren in 2024!

Alaaf!

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal