Breda krijgt carnavalseiland Kiel Eiland

Laatst bewerkt op: 18 januari 2024

Breda krijgt Kieleiland

Carnaval vieren op een eiland: tijdens carnaval 2024 kan het. Breda/Kielegat, krijgt dit jaar namelijk een eigen “carnavalseiland” in de haven: ‘t Kieleiland. Op de pontons bij het Spanjaardsgat, die ook tijdens het Jazzfestival gebruikt worden, wordt een grote, verwarmde feesttent geplaatst. Het is een initiatief van de eigenaren van de Spinola. ‘t Kieleiland is geopend van vrijdag t/m maandag en de entree is gratis.

Vier dagen feest

Op ‘t Kieleiland vier je vier dagen lang feest op de muziek van 0.a. Veul Geré, Lanterfantje, de Tappers, Immer Hansi en Buren van de Brandweer. Op vrijdag gaat de tent om 16.00 uur open en de andere drie dagen om 11.00 uur.

Zaterdag, zondag en maandag is er op ‘t Kiel Eiland een ‘brakkuhbrunch’-buffet tussen 11.00 en 14.00 uur, bestaande uit worstenbrood en snert. Dat is gratis, als je er wel een drankje bij bestelt 😉

Kielhalen op ’t Kieleiland

Er is één speciaal evenement op het eiland: Kiel Halen. Het vindt plaats op zondag 11 februari tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Bij binnenkomst krijg je een stempelkaart en bij 24 stempels of consumpties ontvang je een echte Kielegatse Kiel. Heb je al een kiel? Dan kun je voor zes stempels een Kielegat embleem scoren.

Programma Kieleiland 2024

Dit is het programma voor Kieleiland 2024:

Programma Kieleiland Breda 2024
Bron: Facebook-pagina Kiel Eiland

De Feesttent Breda

Ook het initiatief De Feesttent is dit jaar nieuw in Breda. De nieuwe feesttent zorgt volgens de organisatie voor spreiding van de drukte in de binnenstad. “Carnaval wordt ieder jaar populairder en het bezoekersaantal groeit, waardoor het te druk wordt in het centrum. Het nieuwe festival zorgt voor spreiding van bezoekers leidt daardoor tot meer feestvreugde en een veiliger carnaval.”

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal