Carnaval 2024: daar gaan we weer!

Carnaval 2024: wanneer is het?

Benieuwd naar de datum van carnaval 2024?

Carnaval 2024 vindt plaats van zaterdag 10 februari 2024 tot en met dinsdag 13 februari 2024. Tijdens carnaval 2024 starten veel activiteiten al op vrijdag 9 februari en in sommige steden/dorpen eindigt carnaval pas op Aswoensdag 14 februari.

Jep, dat betekent uitbrakken op Valentijnsdag 😉

Vastelaovend in Limburg begint zelfs al op donderdagavond. Het traditionele ‘Auw Wieverbal’ in Valkenburg vindt al plaats op donderdagavond 8 februari.

nationale carnavalsquiz

De start van carnaval 2024 op zaterdag d’n elfde

Oorspronkelijk duurt carnaval 2024 drie dagen en dus van zondag 11 februari tot en met dinsdag 13 februari, maar zoals je hierboven al las wordt het feest flink tegenwoordig flink uitgesmeerd tussen vrijdag en woensdag en soms is het zelfs een heuse zesdaagse.

Het nieuwe seizoen wordt uiteraard weer afgetrapt op de Elfde van d’n Elfde en dat valt in 2023 op een zaterdag. Tussen 11/11 en carnaval vinden er heel veel leuke carnavalsfeestjes plaats. Het programma verschilt per stad/dorp.

Carnaval 2024 beleven?

Wil je in 2024 een leuk carnavalsfeest of -festival meemaken? Bekijk in onze nationale carnavals-agenda van welke grote evens je kunt meegenieten.

Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? En heb je zin om vaker vette carnavalscontent te lezen? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang als éérste leuke carnavalspost. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel komen te liggen?

Ik schrijf me in