Boètegewoeëne Boètezitting

Laatst bewerkt op: 23 januari 2024

Boètegewoeëne Boètezitting 2024

 10 Februari 2024
 11:11 am
 Zoepkoel Venlo, L1

Boètegewoeëne Boètezitting/Zoepkoel 2024

De traditionele (gezamenlijke) opening van de Limburgse Vastelaovend in Venlo vindt altijd plaats op carnavalszaterdag. Het is een gratis toegankelijk evenement, dat in 2024 plaatsvindt op carnavalszaterdag 10 februari. Het evenement trekt veel bezoekers van buitenaf, die met de trein naar Venlo komen. Het heet in de volksmond ook wel ‘Zoepkoel’.

Zoepkoel 2024

Waar het in het begin nog een feestje was voor inwoners in Venlo, is het tegenwoordig een gigantisch groots festijn, met 6 podia door de hele stad en verschillende bekende artiesten (in totaal 139) waaronder zangers, zangeressen, bands en joekskapellen. De Boètegewoeëne Boètezitting wordt georganiseerd door Stichting Stadscomité BBZ. In samenwerking met L1 televisie wordt de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting georganiseerd; die ook wel bekend staat als de Zoepkoel.

Polsbandjes

Er bestaat een misverstand over de polsbandjes: je hebt geen polsbandje nodig om het evenement te bezoeken. De Boètegewoeëne Boètezitting is gratis toegankelijk festival op de Brand Beer Zoepkoel na. Daar verzorgt L1 een live uitzending en daarvoor heb je dus een polsbandje nodig.

Aftermovie

Bekijk hier de aftermovie, die een hele goede indruk geeft van het event:

Hoe laat begint de Boètegewoeëne Boètezitting 2024?

Het bekende evenement tijdens Vastelaovend in Limburg, begint om 11.11 uur. Je kunt live meekijken op L1 TV, L1 Radio en via de online-kanalen van L11 Alaaf.

Populaire carnavalsfeesten in Limburg:

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal