Lamme Frans verbindt carnavalvierend Nederland

Laatst bewerkt op: 12 november 2022

Lamme Frans brengt 700 versies uit van Fijnfisjenie!

Carnaval is gisteren weer van start gegaan en hoe! In verschillende dorpen en steden barstte het elf elf-feest weer op ouderwetse manier los, in de meeste gevallen lekker buiten en met een top-programmering. Eindelijk kon alles weer zónder beperkingen!

Vooral een buitenfeest

In Brabant was er, in tegenstelling tot in Limburg, géén provinciebrede aftrap van d’n elfde van d’n elfde. Daar stroomden de kroegen en pleinen in veel dorpen en steden als Oeteldonk, Kruikenstad en Kielegat vol. In Limburg vond de provinciale aftrap van 11-11, traditiegetrouw georganiseerd door de Sjeng Kraft Kompenei, plaats in Roermond. Toch werd ook elders in Limburg, zoals in Venlo en Venray, een grootste buitenzitting georganiseerd. D’n elfde van d’n elfde 2022 was daarmee vooral een prachtig buitenfestival.

Carnavalshit Fijnfisjenie! gaat nog een jaar mee

Tijdens het elf elf-pleinfeest in Overloon kwam carnavalsartiest Lamme Frans wel met iets héél bijzonders: hij heeft voor élk Brabants carnavalsdorp en stad een versie gemaakt van zijn nummer Fijnfisjenie! Uiteraard heeft hij ook aan carnavalssteden en -dorpen buiten Brabant gedacht.

Er zijn maar liefst 700 versies van de hit te beluisteren en te bekijken, want iedere versie heeft een eigen clip. De carnavalshit Fijnfisjenie! gaat daarmee zeker nog een jaar mee en is wederom opgenomen in onze lijst met carnavalshits voor carnaval 2022/2023.

Via de Fijnfisjenie-website kun je jouw versie bekijken. Cheers!
Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal