Carnaval in andere provincies
 

Carnaval vieren boven de rivieren?

Geen zin af te reizen naar het Zuiden? Geen probleem! Op de pagina over waar in Nederland je carnaval kunt vieren, las je al in welke Nederlandse provincies allemaal carnaval gevierd wordt, bijvoorbeeld in:

  • Brabant
  • Limburg
  • Gelderland
  • Twente
  • Zeeland

Maar, carnaval wordt ook gevierd in de provincie Drenthe en andere provincies in Nederland. Daar wáár het carnaval is, zitten de mensen er diep in en heerst er een echt ons-kent-ons gevoel.

Wist je dat 25% van de carnavals-optochten “boven de rivieren” plaatsvindt?

Carnaval in Drenthe

Ook in Drenthe (in de Zuidoosthoek) vieren ze flink carnaval, bijvoorbeeld in Barger-Compascuum, Emmen, Assen, Zuidlaren, Zwartemeer, Barger-Oosterveld, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum en Weiteveen.

Ook is het daar niet ongebruikelijk om de grens over te glippen voor carnaval in Duitsland. In totaal zijn er zo’n 40 (!) optochten te zien in Drenthe.

In Uffelte vindt op de eerste zaterdag van juni altijd een grote optocht plaats.

Wil je meer weten over carnavalsactiviteiten in Drenthe? Carnaval in Drenthe is te volgen via TVDrenthe en TV Drenthe.

Groningen, Flevoland, Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel, Friesland

Maar, we zijn nog lang niet klaar 😉

Ook in bijvoorbeeld Kloosterburen (Groningen), De Zilk, Boskoop (Zuid-Holland), Zwaag, de Wieringermeer en Sint-Maarten (Noord-Holland), de Noordoost-polder (Flevoland), Achterveld (Utrecht), de gemeente Raalte (Overijssel) en Sneek (Friesland), wordt bijvoorbeeld fanatiek carnaval gevierd.

Alle elementen die bij carnaval horen, van verkleden tot prinsen en prinsessen, komen voorbij. De optocht is hier, net zoals in veel andere carnavals-steden, het hoogtepunt van het feest. Alaaf en veel plezier!

Mis je jouw carnavalsregio/gemeente op onze website? Excuus! Stuur even een mail naar redactie@carnavalsfan.nl.

Een leuk carnavalsfeest bezoeken?

Bekijk in de carnavals-agenda welke grote events er plaatsvinden. Wil je weten wat in jouw buurt georganiseerd wordt door de carnavalsvereniging? Bekijk dan de pagina In jouw buurt.

Carnaval in jouw inbox!

Doe 'ns lief, schrijf je in


Heb jij ook altijd zin in carnaval?
En heb je zin om vaker VETTE carnavalscontent te lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang exclusief onze e-mails.

Ik schrijf me in