Carnaval in andere provincies

Carnaval vieren boven de rivieren?

Geen zin af te reizen naar het Zuiden? Geen probleem! Op de pagina over waar in Nederland je carnaval kunt vieren, las je al in welke Nederlandse provincies en regio’s allemaal carnaval gevierd wordt, bijvoorbeeld in:

  • Brabant
  • Limburg
  • Gelderland
  • Twente/Overijssel
  • Zeeland

Maar, carnaval wordt ook gevierd in de provincie Drenthe en andere provincies in Nederland. Daar wáár het carnaval is, zitten de mensen er diep in en heerst er een echt ons-kent-ons gevoel.

Wist je dat 25% van de carnavals-optochten “boven de rivieren” plaatsvindt? Lees hieronder waar in Nederland nog meer carnaval gevierd wordt:

Carnaval in Drenthe

Ook in Drenthe (in de Zuidoosthoek) vieren ze flink carnaval, bijvoorbeeld in Barger-Compascuum (Stiekelstad), Emmen, Assen, Zuidlaren, Zwartemeer (Veentrappersdorp), Barger-Oosterveld (Flintenstad), Emmer-Compascuum (Kainbongelstad) en Weiteveen (Dördouwersstad).

Ook is het daar niet ongebruikelijk om de grens over te glippen voor carnaval in Duitsland. In totaal zijn er zo’n 40 (!) optochten te zien in Drenthe.

In Uffelte vindt op de eerste zaterdag van juni altijd een grote optocht plaats. Wil je meer weten over carnavalsactiviteiten in Drenthe? Carnaval in Drenthe is te volgen via TVDrenthe en TV Drenthe.

Carnaval in Utrecht

Ook in Achterveld en in de stad Utrecht (met carnaval Leemput), wordt carnaval gevierd. De Keuters in Hooglanderveen organiseren ieder jaar een bekend buutreednerconcours.

Ook in Hoogland (gemeente Amersfoort) vieren ze carnaval. Daar wordt op carnavalszondag de grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren gehouden met zo’n 60 duizend bezoekers.

Carnaval in Overijssel

Twente is bij uitstek het meest bruisende carnavalsgedeelte van Overijssel, maar ook in de Overijsselse gemeente Raalte en Zwolle/Sassendonk wordt flink carnaval gevierd.

Carnaval in Zuid-Holland

In Zuid-Holland wordt carnaval gevierd in de Bollenstreek, bijvoorbeeld in Noordwijk, De Zilk, Voorhout, Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim en Boskoop.

Carnaval in Groningen, Flevoland, Friesland, Noord-Holland en Friesland

Maar, we zijn er nog steeds niet 😉

Ook in bijvoorbeeld Kloosterburen en ter Apel, waar de optocht +35.000 bezoekers trekt (Groningen), Zwaag (waar één van de grootste optochten van boven de rivieren wordt gehouden), de Wieringermeer en Sint-Maarten (Noord-Holland), de Noordoost-polder (Flevoland), Sneek, Blauwhuis, Steggerda en Bakhuizen (Friesland), wordt bijvoorbeeld fanatiek carnaval gevierd.

Alle elementen die bij carnaval horen, van verkleden tot prinsen en prinsessen, komen voorbij. De optocht is hier, net zoals in veel andere carnavalssteden, het hoogtepunt van het feest.

Een leuk carnavalsfeest bezoeken?

Bekijk in de carnavals-agenda welke grote events er plaatsvinden. Alaaf en veel plezier!

Mis je jouw carnavalsregio/gemeente op onze website? Excuus! Stuur even een mail naar redactie@carnavalsfan.nl.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in