Carnaval in Gelderland
 

Carnaval in Gelderland

Gelderland is na Brabant en Limburg de derde grootste carnavalsprovincie. Carnaval wordt gevierd voor saamhorigheid, verbinding en verbroedering en ook hier vallen rangen en standen even weg.

Alle bekende carnavalselementen zoals je die overal in Nederland terugziet, komen ook in Gelderland voorbij: van zittingen, tot prinsen, prinsessen, carnavalskleding en bier.

Lees meer over de ingrediënten van carnaval op de pagina wat is carnaval.

Waar vier je carnaval?

Gelderse plaatsen die fanatiek carnaval vieren zijn bijvoorbeeld Nijmegen (met het grootste Gelderse carnavalsfeest in de Jan Massinkhal), Arnhem, Zevenaar, Westervoort, Angeren, Groenlo, Doetinchem (bekend van De Spiegeltent) en Vaassen.

De optochten zijn, net als in andere Nederlandse carnavals-steden en dorpen, het hoogtepunt van carnaval.

Niet iedereen in Gelderland viert carnaval. Er zijn twee makkelijke keuzes: je viert het wel, of je viert het niet 😉

Optocht gelderland

Carnaval en Omroep Gelderland

Wil je dieper in het Gelderse carnaval duiken? Omroep Gelderland besteedt via radio, tv en online kanalen veel aandacht aan carnaval.

Een leuk carnavalsfeest bezoeken?

Bekijk in de carnavals-agenda welke grote events er plaatsvinden. Wil je weten wat er in jouw buurt georganiseerd wordt door de carnavalsvereniging? Bekijk dan de pagina In jouw buurt.

Carnaval in jouw inbox!

Doe 'ns lief, schrijf je in


Heb jij ook altijd zin in carnaval?
En heb je zin om vaker VETTE carnavalscontent te lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang exclusief onze e-mails.

Ik schrijf me in