Vastelaovend in Brunssum - Broenssem

Vastelaovend vieren in Broenssem/Brikke Oave

Broenssem (Brunssum) is een bekende Limburgse carnavalsstad, waar veel festiviteiten plaatsvinden, waaronder het bekende Koning Carnaval Treffen in Brikke Oave. In Brunssum vind je vier carnavalsverenigingen, die allemaal aangesloten zijn bij De Karnavalsroad Broenssum. De kleuren van het vaandel zijn blauw, rood en geel.

Stadsprins

Vanuit Karnavalsroad Broenssem wordt ieder jaar een Stadsprins uitgeroepen en ook organiseert de raad de sleuteloverdracht en de optocht. Ieder jaar in januari wordt er een nieuwe “Parelordedrager” bekendgemaakt en ook wordt de “Orde van Verdienste” uitgereikt. Beide onderscheidingen gaan naar mensen die veel betekenen voor de (carnavals)gemeenschap.

Vasteloaves events in Brunssum

Op het Lindeplein in Brunssum vindt op de Elfde van de Elfde altijd een grootschalige Vasteloaves-opening plaats. Op carnavalsmaandag vindt in Brunssum één van de mooiste optochten van Zuid-Limburg plaats. Ook vindt er een kinderoptocht plaats, op carnavalszaterdag. Op zondag vindt het bekende Koning Carnaval Treffen plaats in Brikke Oave; dé horecagelegenheid in Brunssum, die iedereen wel kent.

Bekende events in Brunssum zijn verder: op de donderdag voorafgaand aan carnaval de Vrouwluujtrek en de aankomst van de Blauw Sjuut op vrijdag. Ook het Hendriks Carnaval – Carnaval-Radio Limburgse Aovendj!, het Buuttefestival, Klone Treffe en ‘t Letste Rundje zijn bekende Broenssemse carnavalsevents.

Broenssemse Vastelaovesposter

Ieder jaar worden creatievelingen uitgenodigd de Brunssumse Vastelaoves-poster te ontwerpen. Deze is gerelateerd aan het carnavalsmotto van het jaar.

Brunssum 2024

In 2024 kun je in Brunssum Vasteloavend vieren van zaterdag 10 februari t/m dinsdag 13 februari. Bekijk ook in onze carnavalsagenda welke events je nog meer kunt bezoeken en waar.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal