O(n)s feest

Laatst bewerkt op: 16 januari 2024

O(n)s Feest

 14 Februari 2024
 8:00 pm
 Omroep Brabant, L1

O(n)s feest

In de serie Ons feest bekijken de Brabantse Christel de Laat en Limburger Bart Storcken hoe carnaval in Brabant en Vastelaovend in Limburg voorbereid worden. Ze bezoeken verschillende carnavalsfans als tonpraoters, Prinsen, Prinsessen, muzikanten en nog veel meer liefhebbers van het feest door heel Brabant en Limburg. Ze kijken mee met de voorbereidingen voor carnaval 2024.

Afleveringen O(n)s Feest

In iedere aflevering zijn Christel en Bart even samen en daarna sturen ze elkaar hun eigen provincie in. Natuurlijk zijn ze trots op hun eigen provincie, maar ze laten zich ook verrassen door Brabanders en Limburgers.

Aflevering 1

In de eerste aflevering zie je de officiële aftrap van het carnavalsseizoen: de 11e van de 11e in Overloon én Roermond.

Aflevering 2

Bart en Christel kijken mee tijdens de opnames van Polonaise in Eindhoven (4 januari 2024) en de halve finale van het Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer in Meijel. Radiodj’s Jordy Graat (Omroep Brabant) en Henk Hover (L1) delen hun favoriete carnavalsplaten.

Aflevering 3

Aflevering 3 gaat over de verschillen en overeenkomsten tussen het Brabantse tonpraoten en het Limburgse buuttereednen. Bart is onder andere op de Buuttecup in Heerlen.

Ons feest kijken

De afleveringen zijn op tv te zien, maar ook online terug te kijken op de websites van L1 en Omroep Brabant.

Deel dit item:


Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal