De beste carnavalskleding kopen
 

Hoe zoek je de beste carnavalskleding uit?

Daar sta je dan in de carnavalswinkel, of daar zit je dan achter je laptop, om online carnavalskleding te bestellen.

Waar moet je op letten voor je een carnavalsoutfit kiest? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Klassieke of trendy carnavalsoutfit

Altijd weer een moeilijke keuze: ga je voor de klassieke carnavalsoutfit of voor de trendy outfit voor carnaval 2022? Met een klassieke outfit speel je waarschijnlijk op safe, terwijl je met een trendy outfit meer de blits maakt en complimenten ontvangt.

Het nadeel aan een trendy outfit, bijvoorbeeld een figuur uit een serie of de politiek, is dat er waarschijnlijk meer mensen zijn die hetzelfde pakje aangeschaft hebben. Je komt dus waarschijnlijk dubbelgangers tegen.

Een goed idee is om in ieder geval je eigen touch aan je outfit te geven, door bijvoorbeeld schmink, make-up of accessoires. Zo ben je hoe dan ook uniek. Datzelfde geldt voor een klassieke outfit: geef er altijd je eigen touch aan en je treft geen 100%-dubbelgangers.

carnavals outfit kopen pak

Carnavalskleding voor een groep

Wil je met een groep dezelfde outfit dragen? Dan kom je waarschijnlijk op dezelfde kwesties uit als wanneer je een individuele outfit aanschaft. Ga je voor een trendy outfit of een klassieke outfit?

Kies in ieder geval een thema. Loop je de carnavals-optocht samen, dan heb je waarschijnlijk al een thema bedacht. Een leuk idee is ook om binnen het thema (bijvoorbeeld zee) verschillende outfits te dragen. Allemaal in blauwtinten, maar allemaal net wat anders.

Carnavalskleding kopen: waar moet je op letten

Als je carnavalskleding koopt, is het belangrijk op de volgende factoren te letten:

  • Maatvoering: tijdens carnaval is het meestal niet warm. Misschien is het daarom verstandig om een maat groter te bestellen, zodat je er thermokleding onder kunt dragen;
  • Materiaal: nylon, katoen, polyester: carnavalsoutfits zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene materiaal zweet, het andere materiaal is wat zwaarder. Wat vind jij fijn voelen? Doe onderzoek naar het materiaal dat bij je past;
  • Brandveiligheid: je kunt ervan uitgaan dat een carnavalswinkel outfits inkoopt die brandveilig zijn, maar het is goed hier altijd nog even onderzoek naar te doen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als iemand met een sigaret tegen je aanstoot? Is je pak hiertegen bestand? Kijk eens op checkdebrandveiligheid.nl;
  • Zakje voor het opbergen van waardevolle spullen: waar laat je je telefoon, geld en sleutels? Sommige carnavals-outfits hebben een extra zakje voor het opbergen van waardevolle spullen. Supernuttig wat ons betreft!;
  • Webshop of fysieke winkel: bekijk goed de voordelen van een webshop of fysieke carnavalswinkel. In groepsverband is het bijvoorbeeld handiger om naar een fysieke winkel te gaan, zodat je geen gedoe hebt met het retourneren en ruilen van allerlei maten;
  • Voorwaarden van de winkel omtrent ruilen, retourneren etc: wat zijn de voorwaarden van de carnavalswinkel op het gebied van ruilen, retourneren en andere services? Goed om ook dit mee te wegen als je een outfit wilt gaan kopen. Ga je met een groep? Dan kun je best proberen groepskorting te regelen. Veel winkels zijn bereid hierover mee te denken.

carnavals outfit kopen vrienden

Carnavalskleding zelf maken?

Je kunt carnavalskleding ook zelf maken of bij elkaar shoppen. Je vindt daarover binnenkort meer info in ons nieuwste blog-item.

Carnavalskleding kopen

Je vindt hier binnenkort ook de beste carnavalskleding, voor verschillende budgetten en doeleinden.

Carnaval in jouw inbox!

Doe 'ns lief, schrijf je in


Heb jij ook altijd zin in carnaval?
En heb je zin om vaker VETTE carnavalscontent te lezen? Schrijf je in als Goudgeel Member en ontvang exclusief onze e-mails.

Ik schrijf me in