De beste carnavalskleding kopen

Hoe koop je de beste carnavalskleding?

Je bent klaar om (online) carnavalskleding te bestellen. Waar moet je op letten voor je een carnavalsoutfit kiest? We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet en geven ook aan waar dames, heren of groepen specifiek op moeten letten.

Webshop of fysieke winkel

Bekijk goed de voordelen van een webshop of fysieke carnavalswinkel. In groepsverband is het misschien handiger om naar een fysieke winkel te gaan, zodat je geen gedoe hebt met het retourneren en ruilen van allerlei maten. Lees hieronder waar je altijd op moet letten als je (online) carnavalskleding gaat kopen.

Online carnavalskleding kopen: waar moet je op letten

Als je online carnavalskleding koopt of wilt bestellen bij een online carnavalswinkel of webshop, is het belangrijk op de volgende factoren te letten:

Waar ga je carnaval vieren

De meest belangrijke factor is: waar ga je carnaval vieren? Wat zijn de tradities en kleuren van de desbetreffende carnavalsstad of dorp? Je kunt niet overal met een bepaald “fout” kostuum of carnavalspakje aankomen. Omdat carnaval bij uitstek een feest is van traditie, is het heel belangrijk hierop te letten.

Binnen of buiten carnaval vieren

Een volgende belangrijke vraag is: ga je (voornamelijk) binnen of buiten carnaval vieren? Houd bij je outfitkeuze ook rekening met je carnavalsplanning. Weet je het nog niet zeker? Werk dan met laagjes, zodat je altijd wat uit kunt doen als je het te heet hebt, of wat aan kunt doen als je het te koud hebt.

Maatvoering

Tijdens carnaval is het meestal niet warm. Het kan daarom verstandig zijn om altijd een maat groter te bestellen, zodat je er thermokleding onder kunt dragen.

Materiaal

Nylon, katoen, polyester: carnavalsoutfits zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene materiaal zweet, het andere materiaal is wat zwaarder. Wat vind jij fijn voelen? Doe onderzoek naar het materiaal dat bij je past. Goedkoop kán wat dat betreft duurkoop zijn.

Brandveiligheid

je kunt ervan uitgaan dat een carnavalswinkel outfits inkoopt die brandveilig zijn, maar het is goed hier altijd nog even onderzoek naar te doen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als iemand met een sigaret tegen je aanstoot? Is je pak hiertegen bestand? Kijk eens op checkdebrandveiligheid.nl.

Zakje voor het opbergen van waardevolle spullen

Waar laat je je telefoon, geld en sleutels? Sommige carnavals-outfits hebben een extra zakje voor het opbergen van waardevolle spullen. Supernuttig wat ons betreft!

Voorwaarden van de winkel omtrent ruilen en retourneren

Wat zijn de voorwaarden van de carnavalswinkel op het gebied van ruilen, retourneren en andere services? Goed om ook dit mee te wegen als je een outfit wilt gaan kopen. Ga je met een groep? Dan kun je best proberen groepskorting te regelen. Veel winkels zijn bereid hierover mee te denken.

Carnavalskleding voor een groep

Wil je met een groep dezelfde outfit dragen? Kies in ieder geval een thema. Loop je de carnavals-optocht samen, dan heb je waarschijnlijk al een thema bedacht. Een leuk idee is ook om binnen het thema (bijvoorbeeld zee) verschillende outfits te dragen. Bijvoorbeeld allemaal in blauwtinten, maar allemaal net wat anders.

Carnavalskleding dames

Carnavalskleding voor dames is er in verschillende soorten, maten en kwaliteiten. Het is een feit dat dames vaak net wat kritischer op hun outfit zijn dan heren. Voor dames zijn bepaalde factoren hierboven belangrijker dan voor heren. Denk bijvoorbeeld goed na over een extra tasje of opbergzakje/vakje voor zakdoekjes, panty’s, make-up en andere vrouwenzaken die nodig zijn voor een zorgeloze carnaval 😉

Carnavalskleding heren

Zoek je carnavalskleding voor heren? Heren hebben het voordeel dat ze prima een wat groter/losser vallend pak aan kunnen schaffen. Daar kun je gemakkelijk verschillende laagjes onder dragen en je portemonnee en andere heren-zaken onder kwijt. Bekijk verder ook goed bovenstaande factoren en weeg af wat wel en niet belangrijk voor je is.

Klassiek of trendy feestpakken kopen

Ga je trouwens voor de klassieke carnavalsoutfit of voor de trendy outfit voor carnaval 2024? Met een klassieke outfit speel je waarschijnlijk op safe, terwijl je met een trendy outfit meer de blits maakt en complimenten ontvangt.

Het nadeel aan een trendy outfit, bijvoorbeeld een figuur uit een serie of de politiek, is dat er waarschijnlijk meer mensen zijn die hetzelfde pakje aangeschaft hebben. Je komt dus waarschijnlijk dubbelgangers tegen.

Een goed idee is om in ieder geval je eigen touch aan je outfit te geven, door bijvoorbeeld schmink, make-up of accessoires. Zo ben je hoe dan ook uniek. Datzelfde geldt voor een klassieke outfit: geef er altijd je eigen touch aan en je treft geen dubbelgangers die er exact hetzelfde uitzien.

Carnavalskleding zelf maken?

Je kunt carnavalskleding ook zelf maken of bij elkaar shoppen. Lees hier hoe je je zelf carnavalskleding kunt maken.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb je altijd zin in carnaval? Schrijf je via 'mis niets' in voor de nieuwsbrief en ontvang leuk carnavalsnieuws. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Word je al overladen met e-mails van Jan en Alleman? Volg dan lekker makkelijk ons WhatsApp-kanaal met het leukste carnavalsnieuws.

Volg ons WhatsApp-kanaal