Online en thuis carnaval vieren in 2023

Laatst bewerkt op: 19 februari 2023

Online carnaval of Vastelaovend vieren

Ben je ziek, heb je een kater, moet je werken of op je portemonnee letten tijdens carnaval 2023? Dan kun je ook online carnaval of Vastelaovend vieren of een livestream kijken. Misschien niet het allerleukst, maar je krijgt in ieder geval wél de sfeer mee. Want tijdens carnaval is het glas natuurlijk halfvól.

We hebben hieronder een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet:

Livestreams van aftrap carnaval in 2023

  • 3 Uurkes Vurraf: Omroep Brabant trapt carnaval ook dit jaar weer af met 3 Uurkes Vurraf live vanuit Eindhoven. Het ultieme event om in de carnavalsstemming te komen;
  • Boètegewoeëne Boètezitting 2023: de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting, de opening van Vastelaovend in Limburg, is zaterdag 18 februari vanaf 11:00 uur live te volgen op L1 TV, L1 Radio en via de online-kanalen van L11 Alaaf.

Live carnaval via de regionale omroepen

Verschillende provinciale en regionale omroepen doen in 2023 weer live verslag van carnaval. Bekijk via de kanalen van jouw regionale omroep wat er wordt uitgezonden rondom carnaval.

Een leuk voorbeeld zijn bijvoorbeeld de live uitzendingen vanuit het ‘Fijnfisjenie Café’ van Omroep Brabant.

De speciale carnavalspagina’s van Omroep Brabant en L1 Limburg (de grootste carnavalsomroepen), zijn te bekijken via: https://www.omroepbrabant.nl/carnaval en https://l1.nl/l11-alaaf/.

Carnavals-playlists

Lekker muziekje op de achtergrond? We raden deze 2 playlists aan:

Carnavalsradio luisteren

Carnavalsradio is natuurlijk bij uitstek geschikt voor het vieren van thuiscarnaval. Luister carnavalsradio via de volgende kanalen:

  • Radio Vastelaovend (Limburg)
  • Omroep Brabant Radio/dweilradio
  • Carnaval Radio (Limburg)

Ook andere provinciale en regionale omroepen maken carnavalsradio. Bekijk voor actuele informatie even de programmering van jouw plaatselijke omroep.

Serie, tv en films

Zin om je te verdiepen in het gevoel van carnaval? Er zijn verschillende mooie documentaires en films gemaakt, die online terug te kijken zijn:

Interactief

Ben jij een echte Carnavalsfan? En hoeveel weet je over carnaval? Maak de quiz en doe de test:

Tonpraoters

Wil je even flink lachen? Kijk dan eens wat acts van tonpraoters terug. Zo zijn onder andere het Keiebijters Kletstournooi en de Limburgse Buuttecup terug te zien via Omroep Brabant en L1.

Carnaval thuis 2021

Thuis met het gezin

Blijf je thuis met de kinderen? Dan is het leuk te gaan carnavalsknutselen of thuis een mini-optocht door de huiskamer te houden. Ook is het leuk om zelf typische carnavalsgerechten als bijvoorbeeld worstenbroodjes te maken.

Optochten kijken

Ben je niet in de gelegenheid of gezondheid om te feesten? Misschien kun je lekker warm ingepakt wel even in de frisse lucht naar een optocht gaan kijken, bijvoorbeeld in een stad waar je normaal niet zou komen 😉 Bekijk alle grote carnavalsoptochten in onze agenda.

Ook zenden de regionale omroepen verschillende optochten uit.

Omdat er – door heel Nederland – zoveel activiteiten plaatsvinden, zijn we misschien niet op de hoogte van álles. We doen daarom in eerste instantie een greep uit de online activiteiten die geschikt lijken voor een zo groot mogelijk publiek. 

Mis je een belangrijk thuis-event dat geschikt is voor een groot publiek? Excuus! Laat het even weten via redactie@carnavalsfan.nl.

Deel dit item:
Altijd zin? Schrijf je in!

Wij liggen bovenop


Heb jij ook altijd zin in carnaval? Schrijf je gratis in als Goudgeel Member en ontvang leuke carnavalspost in je inbox. Wedden dat onze e-mails bovenop jouw leesstapel liggen?

Volg sowieso ons WhatsApp-kanaal en lees als eerste het leukste carnavalsnieuws.

Ik schrijf me in